Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19: Har du symtom som hosta, andningsbesvär eller feber. Håll dig undan sociala kontakter där du riskerar att sprida smitta, i såväl arbetsliv som privatliv. Tänk särskilt på sköra äldre och personer med allvarliga sjukdomar.

  • Närstående bör undvika onödiga besök på sjukhus och äldreboenden, och aldrig göra ett besök om man har luftvägssymtom.
  • På akutmottagningen ställs frågor om luftvägssymtom och antal medföljande till akutmottagningen begränsas.

Känner du dig orolig, ta del av informationen på Folkhälsomyndigheten.se och måste du prata med någon om covid-19, ring nationella informationsnumret 11313. Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset, läs på 1177.se om hur du kontaktar vården.

Information om träningsgrupper

Träningsgrupp

Patienter under och efter cancerbehandling är välkomna till fysioterapeut på Skaraborgs Sjukhus Skövde/Lidköping. De kan få hjälp med gruppträning, råd och stöd för att komma igång med träning. Gruppträningen kommer ske två gånger i veckan och träningsperioden kommer vara i maximalt 12 veckor.

Det är en fördel om patienten går på informationsträffen ”Fysisk aktivitet och balans i vardagen” som hålls i Lidköping och Skövde. Anhöriga är också välkomna på informationsträffen. Schemat för träffarna ska finnas på alla enheter som behandlar patienter med cancer.

Patienten erbjuds få hjälp med:

  • Individuellt samtal med information, råd och stöd för anpassad träning
  • Individanpassad gruppträning, kondition och styrka
  • Förskrivning av Fysisk aktivitet på recept – FaR©

Kontakt/remiss 

Remiss från läkare eller sjuksköterska skickas till Arbetsterapi/Fysioterapi Skaraborgs Sjukhus Skövde/Lidköping. 

I remissen vill vi att följande information finns med: 

  • Diagnos och tid för diagnos
  • Behandlingar
  • Restriktioner inklusive ev. restriktion angående fysisk aktivitet
  • Kontaktuppgifter till remittent

Behandling

Efter remissbedömning kommer aktuella patienter kallas till individuellt samtal innan start i träningsgrupp. Efter avslutad träningsperiod hålls ett avslutningssamtal med patienten.

 


Senast uppdaterad: 2019-11-05 14:56