Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Aktiviteter på SkaS

Träning före, under och efter cancerbehandling

Ett flertal studier visar att regelbunden fysisk träning kan göra att cancerbehandling tolereras bättre, komplikationer minskar och att det bidrar till ett allmänt ökat välmående.

Skaraborgs Sjukhus erbjuder råd och stöd för att få hjälp att komma igång med träning. Det finns möjlighet för individuella samtal med information, råd och stöd för anpassad träning, samt individanpassad konditions och styrketräning i grupp. Träningsgrupper för personer med cancerdiagnos finns i både Skövde och Lidköping. Grupperna är öppna för personer under och efter behandling. För att delta i denna aktivitet krävs remiss från läkare eller sjuksköterska. 

Information om träningsgrupper.

Här är en länk till en film från regionalt cancercentrum. Filmen ger råd och tips om fysisk aktivitet och träning under cancerbehandling.

 

Träningsredskap

Föreläsningar för patienter och närstående

Skaraborgs sjukhus anordnar gruppföreläsningar med olika ämnen/teman för personer som är cancerberörda. Syftet med föreläsningarna är att ge ökad kunskap inom olika ämnesområden för att stärka den egna handlingsberedskapen och underlätta att hantera den förändrade livssituationen som en cancerdiagnos ofta innebär. Föreläsningarna erbjuds flera gånger per termin, både i Skövde och Lidköping. Länk till program och inbjudan.


Senast uppdaterad: 2019-10-21 10:36