Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Centrum för fysisk aktivitet, Göteborg

Centrum för fysisk aktivitet arbetar med att stötta processen kring FaR - Fysisk aktivitet på Recept – och fysisk aktivitet som medicinsk behandling. I uppdraget ingår även att främja rörelse hos alla göteborgare.

FaR-mottagningar

Du som fått FaR kan få extra stöd - anpassad träning och personlig rådgivning på FaR-mottagning för att hitta rätt aktivitet på rätt nivå! Barn och unga med övervikt har möjlighet att träffa dietist.

Stöd av dietist

FaR-mottagning erbjuder videobesök med dietist för barn och ungdomar med övervikt. Boka tid med dietist för ett samtal om mat och matvanor. Dietisten träffar antingen ungdomen eller vårdnadshavaren till ett barn eller en ungdom.

Aktivitetskatalogen Göteborg

Här hittar du Aktivitetskatalogen för Göteborg. I katalogen finns information och inspiration till aktiviteter och rörelseglädje för både liten och stor!

Skola och förskola i rörelse

Barn som är tillräckligt fysiskt aktiva mår bättre och presterar bättre i skolan. Den här sidan riktar sig till dig som är pedagog och vill veta mer om daglig rörelse, hitta praktiska tips och inspireras av goda exempel.

Webbinarium för föräldrar

Centrum för fysisk aktivitet bjuder in till webbinarium för vårdnadshavare om fysisk aktivitet för barn och unga. Ditt barn behöver inte ha ett FaR för att du ska kunna delta på dessa webbinarium.

Vårdgivarwebben: Fysisk aktivitet

Här kan du som vårdgivare hitta information och stöd om hur du kan använda fysisk aktivitet och FaR (Fysisk aktivitet på Recept) i sjukdomsprevention och sjukdomsbehandling.

Centrum för fysisk aktivitet samverkar med många olika parter för att lyfta fysisk aktivitet på agendan inom och utanför hälso- och sjukvården.

I vårt uppdrag ingår att sprida kunskap om effekterna av fysisk aktivitet och dess betydelse för människors hälsa och välmående. Vi har stor vana av att föreläsa och hålla workshops om fysisk aktivitet och rörelseglädje, för liten som för stor. Främst utbildar vi personalkategorier inom olika verksamheter för att de i sin tur ska kunna sprida kunskap vidare till de personer de möter.

Kontakta oss gärna om ni är intresserade av att samverka med oss!

Uppdrag Centrum för fysisk aktivitet

I vårt uppdrag ingår att:

  • samarbeta med alla offentliga och privata vårdenheter i Göteborg samt skolhälsovården
  • utbilda i metoden FaR och fysisk aktivitet som behandling
  • utveckla stödmaterial för förskrivare samt patientinformation
  • bedriva FaR-stödjande verksamhet genom våra FaR-mottagningar
  • samverka med friskvård, föreningsliv, kommun och region för att främja fysisk aktivitet hos Göteborgarna
  • beforska metoden FaR

Kontaktuppgifter

Kontakta oss

Telefon

Växeltelefon

 

Verksamhetschef

Sofia Nankler
Besök

Besöksadress

Svangatan 2b
416 68 Göteborg

Yttre vägbeskrivning

Vårt administrativa centrum ligger på Svangatan 2b, i den anrika byggnaden -Pellerins margarinfabrik-. Närmaste hållplats är Ejdergatan. OBS! Endast administration, du som vill hitta till FaR-mottagning se www.vgregion.se/hitta-far-mottagning

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Centrum för fysisk aktivitet
Svangatan 2b
416 68 Göteborg

Senast uppdaterad: 2023-05-03 10:25