Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Att realisera en målarkitektur för öppna och delade data

Välkommen till ett webbinarium där vi kommer att gå igenom vad som omfattas av en målarkitektur för öppna och delade data samt hur man realiserar en sådan i praktiken.

Dels kommer vi att gå igenom de tekniska komponenter och funktioner som ingår och för vilket syfte, dels kommer vi att gå igenom en metod som ni kan använda för att beskriva nuläget samt ta fram en plan för att skapa de tekniska förutsättningar som krävs för att dela data på ett effektivt, kvalitativt och säkert sätt.

Utgångpunkten för detta webbinar är det målarkitekturdokument som den nationella dataverkstaden för regional och kommunal datadelning publicerat;

Målarkitekturdokument för öppna data - Dataverkstad (vgregion.se)

Målgrupp

Målgrupp för detta webbinarium är arkitekter, systemförvaltare, it-chefer och personer som arbetar med datadelningsfrågor som ex. öppna dataansvariga.

Tid och plats

Webbinariet genomförs via Teams onsdag den 22 november 2023 kl. 10.00-11.30.

Anmäl dig via regionkalendern

Nationell Dataverkstad

Regionl samverkan för öppna data i Västra Götaland

Fredrik Eriksson

Projektledare för nationell dataverkstad
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Ricardo Sanchez Curiel

IT-arkitekt
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer