Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Energiförbrukning i fastigheter

Tillsammans med projekten Viable Cities och Smart City Lab samt Linköpings kommun, genomför dataverkstaden ett pilotprojekt som syftar till att samla in, dela och använda data om energiförbrukning i fastigheter.

Pilotverksamheten genomförs tillsammans med de kommunala fastighetsbolagen Lejonfastigheter, Sankt Kors och Stångåstaden, samt energibolaget Tekniska verken och stadsnätsoperatören Utsikt Bredband – och deras systemleverantörer.

Avsikten är att identifiera vilka datamängder som är relevanta att samla in, dela och använda i detta sammanhang. Vi kommer att ta fram datamodeller och specifikationer för dessa datamängder samt ett antal användningsfall – det vill säga hur dessa data kan användas både av fastighetsbolagen samt andra externa datakonsumenter.

Vi har inledningsvis haft som målsättning att detta skulle vara på plats, testat och klart, till midsommar 2023, men nu kan vi konstatera att vi kommer behöva ta mer kalendertid i anspråk. Arbetshypotesen är att ha ett resultat klart under hösten/vintern 2023. Efter det kommer resultatet att spridas till övriga medverkande kommuner i Viable Cities och Klimatkommunerna, för breddimplementation.

 

Fredrik Eriksson

Projektledare för nationell dataverkstad
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2023-05-25 10:08