Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ledig tomtmark som öppna data

Den 4 september startade vi upp ett av våra första nationella projekt kring en specifik datamängd – ledig tomtmark som öppna data.

Syftet med projektet är att samverka för att publicera grundläggande information om ledig tomtmark som öppna data. Vårt mål är att detta ska leda till att underlätta arbetet med att marknadsföra och få tillgång till tomtmark för etablering av olika former av verksamheter och bostäder. Näringslivs- och samhällsutveckling helt enkelt.

Givetvis har vi som ambition att utveckla standardlösningar tillsammans med berörda systemleverantörer, för att effektivt och kvalitativt kunna dela denna data öppet, som en källa för olika formera av digitala tjänster.

Projektet har föregåtts av en intresseanmälan som skickats ut till Sveriges regioner och kommuner via de regionala digitaliseringskoordinatorerna, som finns i varje län. Ett 30-tal kommuner har visat intresse för att medverka. 

Uppstartsmötet genomfördes som sagt den 4 september och nu kommer vi att arbeta vidare med att utveckla den specifikation som tagits fram för ändamålet och därefter påbörja arbetet med att dela ledig tomtmark som öppna data.

Specifikationen finns publicerad på Sveriges dataportal;

Lediga tomter - Sveriges dataportal

Vi kommer löpande att informera om hur projektet fortskrider i vårt nyhetsflöde och våra månatliga lägesrapporter.

Hör av er om ni vill vara med!

 

Fredrik Eriksson

Projektledare för nationell dataverkstad
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2023-09-06 10:20