Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Enkät om särskilt viktiga datamängder för regioner och kommuner

Den nationella Dataverkstaden för regional och kommunal datadelning har utifrån tidigare studier, samt genom intervjuer och workshops med olika intressenter, tagit fram en lista på datamängder som kan vara särskilt viktiga att tillgängliggöra som öppna eller delade data.

Listan omfattar datamängder från regional och kommunal sektor som kan bidra till någon form av samhällsnytta när de används av offentliga och privata aktörer.

Avsikten är att listan ska ligga till grund för Dataverkstadens kommande arbete med att utveckla och tillgängliggöra standardiserade datamängder, som öppna och delade data, tillsammans med regionala och kommunala verksamheter i Sverige.

Med anledning av detta har en enkät skickats ut till samtliga regioner och kommuner i Sverige, där dataverkstaden ber om hjälp med att prioritera dessa datamängder. Enkäten ska vara besvarad senast den 7 oktober 2022.

Såklart har vi publicerat listan som öppna data, ni hittar den på Dataportal Väst (och Sveriges nationella dataportal.se):

Särskilt viktiga datamängder

Fredrik Eriksson

Projektledare för nationell dataverkstad
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer