Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Inspelning från webbinarium om insamling och användning av data från snöröjningsfordon

Måndag den 27 november genomförde den nationella dataverkstaden ett webbinarium, där vi berättade om den samverkan som vi haft med Trafikverket och berörda it-systemleverantörer om att samla in och dela data om snöröjningsinsatser som löpande genomförs i Sveriges kommuner.

På webbinariet fick vi ta del av det innovativa projekt som genomförts i Västernorrland av Bron Innovation, Mittuniversitetet samt Ånge och Örnsköldsviks kommuner, om att effektivisera snöröjningsinsatser och halkbekämpning med hjälp av sensorbaserade data (IoT).

Som om det inte vore nog var även Södertälje kommun med och berättade om hur de tänkt att samla in och använda data om snöröjningsinsatser framigenom.

Den primära målgruppen för detta webbinarium var tjänstepersoner inom kommuner som arbetar med snöröjning och att upphandla snöröjningstjänster, samt tjänstepersoner som arbetar med digital verksamhetsutveckling eller är allmänt intresserade av ämnet.

Klicka på länken för att se webbinariet:
Insamling och användning av data från snöröjningsfordon