Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Sex nya partner i dataverkstaden

Vi kan glädjande konstatera att sex nya regioner gått med i den nationella dataverkstaden som formella projektpartners. Dessa är Stockholm, Sörmland, Uppsala, Västmanland, Örebro och Östergötland.

I praktiken innebär detta att dessa regioner kommer att tillföra resurser för att arbeta med datadelning som en strategisk och viktig inriktning. Det omfattar dels att etablera en förmåga (organisation, resurser, medel med mera) för att arbeta aktivt och kvalitativt med öppna och delade inom de regionala verksamheterna, dels att etablera och samordna en regional samverkan som ska stödja länens kommuner att skapa motsvarande förmåga, samt att arbeta tillsammans med övriga regioner och kommuner i Sverige med att publicera och använda öppna och delade data.

Denna typ av åtgärder är grundläggande förutsättningar för att skapa den nationella struktur och datadelningsförmåga som dataverkstaden har som syfte och mål att skapa inom regional och kommunal sektor i Sverige.

Vi kommer att arbeta vidare med att få med resterande regioner som formella projektpartners och etablera motsvarande förmågor hos dem under nästa år.

 

Fredrik Eriksson

Projektledare för nationell dataverkstad
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer