Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Webbinarium – insamling och användning av data från snöröjningsfordon

Den 27 november kl. 10.00-11.00 arrangerar den nationella dataverkstaden ett webbinarium där vi kommer att berätta om det arbete som vi har genomfört tillsammans med Trafikverket och berörda it-systemleverantörer för att samla in och dela data om snöröjningsinsatser som löpande genomförs i Sveriges kommuner.

På webbinariet kommer ni även få ta del av det innovativa projekt som genomförts i Västernorrland av Bron Innovation, Mittuniversitetet samt Ånge och Örnsköldsviks kommuner, om att effektivisera snöröjningsinsatser och halkbekämpning med hjälp av sensorbaserade data (IoT).

Som om det inte vore nog, har vi även bjudit in tjänstepersoner från Södertälje kommun som kommer berätta hur de tänkt att samla in och använda data om snöröjningsinsatser framigenom.

Den primära målgruppen för detta webbinarium är tjänstepersoner inom kommuner som arbetar med snöröjning och att upphandla snöröjningstjänster, samt tjänstepersoner som arbetar med digital verksamhetsutveckling eller är allmänt intresserade av ämnet.

Passa på och anmäl dig redan idag, sprida gärna denna inbjudan till intresserade kollegor för anmälan:

Webbinarium – insamling och användning av data från snöröjningsfordon

Fredrik Eriksson

Projektledare för nationell dataverkstad
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer