AT-resa

En segelbåt.


Välkommen ombord på två skutor som under en helg tar oss från Nya Varvet i Göteborg upp till Marstrand. Seglingen hålls oftast första helgen i juni och väl ute på böljorna ser skeppets besättning till att vi lär oss konsten att segla. Ibland glider kuttrarna fram i en långsam slör och det finns tid att lära känna varandra över en kopp kaffe, ibland blåser det upp och samtliga segel måste hanteras med kraft. Segling på detta sätt handlar mycket om gruppdynamik och teambuilding.

Gratitude är byggt 1903 i England och seglades av 4-5 man samt en kökspojk medan Atlantica byggdes 1981 med Gratitude som förebild. De är sedan ombyggda för att passa SXK Seglarskola med kojer för övernattning istället för fiskmagasin i båtens inre. Vi hjälps åt med allt under vår segling men har fem personer från SXK Seglarskola som ser till att vi har det bra.

Resan är ett erbjudande som alla nya AT-läkare får anmäla sig till nedan. Detaljer angående datum och tider framgår av inbjudan. AT-resan kostar en utbildningsdag men finansieras för övrigt av studierektorsverksamheten. I mån av plats kan några AT-läkare få möjlighet att delta en andra gång, i så fall dras kostnaden för resan av utbildningspengarna. En del oroar sig över sjösjuka vilket förstås kan bli en realitet ute på böljan, detta går dock att hantera (se t ex yrsel.com à rörelsesjuka) så se till att packa badbyxor, regnställ samt din finaste matrosmössa och häng med!

 

Inbjudan AT-resan

Anmälan AT-resan