Boka visning och täljworkshop

Söker du en spännande slöjdaktivitet till din skolklass, arbetsplats eller förening? I samband med årets sommarutställning på Slöjd & Byggnadsvård på Nääs, kan du boka guidade visningar och täljworkshops för grupper. Utställningen handlar om träslöjd och legendaren Knut Östgård som fyller 80 år i vår.

Sommarens utställning hos Slöjd & Byggnadsvård berättar historien om slöjdaren och inspiratören Knut Östgård. Knut växte upp med slöjd som en naturlig del av barndomen och är fortfarande väldigt aktiv med verktygen. Under sina många år som hemslöjdskonsulent har han generöst delat med sig av sina kunskaper och sin brinnande passion för träslöjden. Utställningsperioden är 30/4–30/9 2024.

Besök utställningen med en grupp

Under delar av utställningsperioden kan du boka en guidad visning med tillhörande täljworkshop, till självkostnadspris. Konceptet kan anpassas till grupper från till exempel skolor, föreningar, eller arbetsplatser. Vi kan sy ihop upplägg för heldag, halvdag eller kväll. VGR:s hemslöjdskonsulenter håller i den guidade visningen och en erfaren täljhandledare leder gruppen i slöjdandet. 

Workshopens tema anpassas efter gruppen. Vi erbjuder grundkurser i täljning och skedtäljning, workshop i täljda rör (krympburkar), och kurser i täljning för barn från 5 år.

Maxantal: 65 personer
Bokningsbara perioder: 2/5–30/6 och 12/8–30/9
Mat: Vi kan hjälpa till att hitta lösningar för lunch och fika

Kontakt

Hör av dig till Tobias Havaas eller Sara Degerfält för mer information, förslag på upplägg och bokning.

Sara Degerfält

Länshemslöjdskonsulent

Telefonnummer

Tobias Havaas

Länshemslöjdskonsulent

Telefonnummer