Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Tidigare studentmedarbetare berättar

Att vara anställd som studentmedarbetare har ger arbetslivserfarenhet, kontakter och kunskap om framtida yrken. Här berättar Åsa och Simon om sina erfarenheter som studentmedarbetare på Västfastigheter.

Person som ler

Åsa arbetar idag som nämndsekreterare på Västra Götalandsregionen.

- Jag var student­medarbetare på Västfastigheters HR-enhet under mitt sista år på universitetet, där jag studerade personal­vetenskap. Som student-medarbetare fick jag arbeta med inventering och statistik över utbildningar för chefer i förvaltningens chefs­utvecklings­program, samt avlasta HR-enheten med administrativa arbets­uppgifter.

Åsa ville få mer erfarenhet av praktiska HR-uppgifter och letade efter extrajobb vid sidan av studierna.

- När tjänsten dök upp var jag därför snabb att söka, vilket jag är väldigt glad att jag gjorde.

Alla studentmedarbetare har en handledare under sin anställning.

- När jag började fick jag en introduktion och hade sedan regelbundna avstämningar med min handledare. Balansen mellan uppföljning och självständigt arbete låg på en bra nivå och jag fick möjlighet att själv komma med förslag och tankar om arbetsupplägget.

Jag fick goda erfarenheter av att arbeta i en stor organisation och rekommenderar varmt studenter att söka. Det är ett bra sätt att tillägna sig arbetslivserfarenhet och att knyta kontakter inför det fortsatta yrkeslivet.

 

Person som står vid en trappa
Simon arbetar idag deltid som assistent på Fastighetsinformation på Västfastigheter.

- Jag läser ett masterprogram inom Samhällsbyggnadsteknik. Som student-medarbetare drev jag tillsammans med Västfastigheter ett pilotprojekt med fokus på fastighetsinformation. Resultatet kan tänkas att användas som beslutsunderlag för vidare arbete.

Alla studentmedarbetare får en handledare under sin anställning.

- Jag hittade tjänsten som studentmedarbetare via LinkedIn, sökte och blev kallad på intervju. När jag började fick jag två mentorer som stöttade mig under projektets gång. Kollegorna på kontoret var måna om att jag skulle trivas och komma in i gemenskapen.

Att jobba som studentmedarbetare var superkul och ett perfekt sätt att få arbetslivserfarenhet som student. Jag har fått möjligheten att sätta mig in i ett projekt som ökat min tekniska kompetens och har fått in en fot på arbetsmarknaden och på Västfastigheter.


Senast uppdaterad: 2021-05-21 15:46