Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom. Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk.

Aktuell information om covid-19 (VGR)

Barnmorska

Är du stöttande, uppmärksam och gillar att självständigt fatta beslut? Då kan barnmorska vara ett yrke för dig!

Som barnmorska arbetar du med sexuell och reproduktiv hälsa på olika sätt. Om du arbetar på en ungdomsmottagning eller vårdcentral ger du bland annat råd om sex- och samlevnad och skriver ut preventivmedel. Om du arbetar på en barnmorskemottagning kontrollerar du att allt går som det ska under graviditeten och att barnet i magen mår bra. På förlossningen hjälper du barnet till världen. Du lyssnar på hjärtljudet, undersöker den gravida och ger smärtlindring. På BB-avdelningen, ser du till att barnet och föräldern mår bra och ger råd om amning. Att kunna sätta sig in i andras situation och skapa god kontakt är bra förmågor att ha då en viktig del i jobbet är att skapa trygghet.

Utbildning: Sjuksköterskeprogrammet 3 år + barnmorskeprogrammet 1,5 år.

Senast uppdaterad: 2019-07-04 13:00