Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom. Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk.

Aktuell information om covid-19 (VGR)

Barnsköterska

Är du initiativrik, omhändertagande och vill göra skillnad för barn och ungdomar? Då kan barnsköterska vara ett yrke för dig!

Som barnsköterska arbetar du med omvårdnad av nyfödda och sjuka barn och ungdomar. Arbetsplatsen kan vara en vårdavdelning för sjuka barn och ungdomar, en förlossnings- eller en BB-avdelning. I arbetsuppgifterna ingår exempelvis att observera och registrera barnets allmänna tillstånd samt förbereda inför provtagningar och operationer. Du kan även se till att amning och sondmatning fungerar, lägga om sår, ta vissa prover och assistera vid undersökningar. Du arbetar tillsammans med exempelvis sjuksköterskor och läkare. På vårdavdelningen kan det också finnas fysioterapeuter, psykologer och lekterapeuter. Det bra om du gillar att komma på kreativa lösningar i mötet med barnen och deras föräldrar för att ge en så god omvårdnad som möjligt.

Utbildning: Vård- och omsorgsprogrammet + oftast påbyggnad till barnspecialistundersköterska.

Senast uppdaterad: 2019-07-04 13:00