Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom. Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk.

Aktuell information om covid-19 (VGR)

Kock

Är du ansvarstagande, flexibel och har ett stort intresse för matlagning? Då kan kock vara ett yrke för dig!

Som kock inom hälso- och sjukvården lagar du goda, säkra och hälsosamma måltider till patienter och besökare. Du arbetar i storkök med allt från planering till tillagning av måltider och specialkost. Du ansvarar också för uppföljning och egenkontroller, vilket innebär att se till att ni har bra rutiner och följer de regler som gäller för livsmedelshantering. Du lagar maten från grunden och bidrar till att skapa hälsosamma maträtter som främjar tillfrisknande hos patienter. Då du har kontakt med många människor är det viktigt att du är serviceinriktad och bra på att kommunicera.

Utbildning: Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Arbetsmarknadsprognos: Lätt att få jobb.

Senast uppdaterad: 2019-11-06 09:08