Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom. Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk.

Aktuell information om covid-19 (VGR)

Medicinsk sekreterare

Är du ordningsam, serviceinriktad och bra på att kommunicera i både tal och skrift? Då kan medicinsk sekreterare vara ett yrke för dig!

Som medicinsk sekreterare har du ansvar för patientjournaler. Du ser till att patienternas symtom, undersökningar, provsvar, diagnoser och andra behandlingar förs in i journalen på ett korrekt sätt. Till din hjälp använder du olika it-system. Andra vanliga arbetsuppgifter kan vara att ta emot patienter i receptionen och hantera kassan. Du kan också skriva anteckningar på möten samt arbeta med olika register och statistik. Medicinsk sekreterare är både ett självständigt yrke med mycket eget ansvar och ett yrke där du möter många andra yrkeskategorier.

Utbildning: Yrkeshögskoleutbildning (YH) 2 år.

Senast uppdaterad: 2019-07-04 13:01