Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom. Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk.

Aktuell information om covid-19 (VGR)

Ortopedingenjör

Är du teknisk, social och gillar att konstruera? Då kan ortopedingenjör vara ett yrke för dig!

Som ortopedingenjör konstruerar du hjälpmedel, exempelvis proteser, som sitter utanpå kroppen och ersätter eller stödjer någon kroppsdel. På så sätt hjälper du människor med skador eller fysiska funktionsnedsättningar att klara sig själva. Du arbetar ofta på en ortopedteknisk avdelning i nära samarbete med en ortopedtekniker. Du träffar patienter, analyserar deras situation och försöker hitta en teknisk lösning som passar deras behov. Sedan konstruerar och modellerar du hjälpmedlet som därefter tillverkas av ortopedteknikern. Det är till stor del ett praktiskt arbete som innebär många patientkontakter, därför är det bra om du både gillar människor och att tänka ut tekniska lösningar.

Utbildning: Ortopedingenjörsprogrammet 3 år.

Senast uppdaterad: 2019-07-04 13:02