Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom. Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk.

Aktuell information om covid-19 (VGR)

Patientvaktmästare

Är du hjälpsam, förtroendeingivande och gillar att röra dig hela dagen? Då kan patientvaktmästare vara ett yrke för dig!

Som patientvaktmästare arbetar du främst med att förflytta patienter inom sjukhuset. Det innebär exempelvis att köra en patient i sängen eller i en rullstol från avdelningen till röntgen. Andra serviceuppdrag som att gå med prover och post mellan olika avdelningar kan också ingå i jobbet. Då du har mycket kontakt med andra människor, både kollegor, kunder och patienter, är det viktigt att du är social och trevlig. Du bör också ha bra omdöme så du kan skapa trygghet hos oroliga patienter och själv behålla lugnet vid stressiga situationer som inkommande larm.

Utbildning: Grundskola.

Arbetsmarknadsprognos: Lätt att få jobb.

Senast uppdaterad: 2019-11-06 09:12