Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom. Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk.

Aktuell information om covid-19 (VGR)

Psykolog

Är du förtroendeingivande, uppmärksam och kan sätta dig in i andra människors situation? Då kan psykolog vara ett yrke för dig!

Som psykolog arbetar du med att förebygga och behandla psykisk ohälsa hos människor. Du träffar patienter med olika psykologiska problem och hjälper dem att förbättra sin livssituation. Som psykolog använder du din goda förmåga att få människor att öppna upp sig under era samtal. Du tar hjälp av olika psykologiska metoder, som kan vara inriktade på exempelvis depressioner, stresshantering eller personlighetsstörningar. Du arbetar till exempel på en vårdcentral eller ett sjukhus och samverkar ibland med läkare, kuratorer och annan vårdpersonal.

Utbildning: Psykologprogrammet 5 år.

Senast uppdaterad: 2019-07-04 13:02