Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom. Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk.

Aktuell information om covid-19 (VGR)

Röntgensjuksköterska

Är du självständig, kommunikativ och intresserad av snabb teknikutveckling? Då kan röntgensjuksköterska vara ett yrke för dig!

Som röntgensjuksköterska utför du röntgenundersökningar som ligger till grund för diagnos och behandling av patienter. Du planerar, genomför och utvärderar undersökningar och behandlingar utifrån patientens behov och förutsättningar. Du arbetar med avancerad teknik och ansvarar för att patienterna inte utsätts för mer strålning än nödvändigt. Som röntgensjuksköterska arbetar du exempelvis på en röntgenavdelning på ett sjukhus. Du har många korta patientkontakter och en viktig del i arbetet är att få patienterna att känna sig trygga, förklara vad som ska hända och svara på frågor från både patienter och närstående.

Utbildning: Röntgensjuksköterskeprogrammet 3 år.

Senast uppdaterad: 2019-07-04 13:02