Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom. Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk.

Aktuell information om covid-19 (VGR)

Sjuksköterska

Är du uppmärksam, förstående och bra på att organisera? Då kan sjuksköterska vara ett yrke för dig!

Som sjuksköterska på ett sjukhus har du ansvar för att patienterna får en god omvårdnad. Du leder och planerar arbetet på avdelningen så att patienterna får rätt vård vid rätt tillfälle. Du sköter också provtagningar, medicineringar, gör vissa undersökningar och för journalanteckningar över patienternas tillstånd. På en vårdcentral arbetar du med exempelvis telefonrådgivning och bedömer om patienten ska avvakta, boka ett besök eller söka vård akut. Därför är det bra om du gillar att kommunicera. Att kunna fatta självständiga beslut och leda andra är också goda förmågor att ha i yrket eftersom du har mycket ansvar och är arbetsledare för undersköterskor.

Utbildning: Sjuksköterskeprogrammet 3 år.

Senast uppdaterad: 2019-07-04 13:03