Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom. Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk.

Aktuell information om covid-19 (VGR)

Tandsköterska

Är du serviceinriktad, pedagogisk och vill arbeta med människor? Då kan tandsköterska vara ett yrke för dig!

Som tandsköterska arbetar du med att assistera tandläkaren vid undersökningar och behandlingar av patienter. Du ställer i ordning utrustning och arbetsmaterial samt rengör och steriliserar instrument. Andra uppgifter kan vara att ta röntgenbilder, sköta administration samt hjälpa patienter i receptionen. Du arbetar på en tandvårdsmottagning i ett team tillsammans med tandläkare och tandhygienist. Du har nytta av att kunna kommunicera med patienterna på ett lugnt och tryggt sätt innan och under besöket. Som tandsköterska arbetar du även med förebyggande tandvård, exempelvis i grundskolan där du kan ha hand om fluorsköljning och informera om tandvård.

Utbildning: Yrkeshögskoleutbildning (YH) 1,5 år.

Senast uppdaterad: 2019-07-04 13:03