Skolmatsakademin

Välkommen till Skolmatsakademin!

Vad är Skolmatsakademin?
Skolmatsakademin är ett kunskapsnätverk inom Västra Götaland som vänder sig till dig som är verksam inom skola och skolrestaurang.

Nätverket startades år 2006 för att främja skolmåltiden och goda matvanor i skolan. Vi vill förmedla en positiv attityd till dagens moderna skollunch och samtidigt öka kunskapen om hur valet av livsmedel påverkar vår hälsa och miljö.

Skolmatsakademin finansieras av miljönämnden i Västra Götalandsregionen tillsammans med medverkande kommuner, stadsdelar och utbildningsaktörer i Västra Götaland.

Skolmatsglädjen sprider sig

Skolmatsakademin samlar idag fler än 50 kommuner, stadsdelar och utbildningsaktörer i Västra Götaland.

Läs mer om Skolmatsakademin >>

Senaste nytt

Under sportlovet arrangerar vi flera spännande aktiviteter med fokus på hälsa, hållbarhet och växtbaserad matlagning.

En intensiv men rolig dag samlade styrgruppen den 16/1 i Vänersborg för att dra upp riktlinjerna för det kommande verksamhetsåret i Skolmatsakademin.

Stort tack till våra studenter Michaela och Johanna som har gjort praktik hos Skolmatsakademin och Måltid Sverige under hösten.

Måltidens Mervärde kommer till Tylösand

Vi är mycket stolta över att ha inte mindre än tre semifinalister till Arlas guldko med oss i Skolmatsakademins nätverk.

Säsongsbetonat upphandlingsavtal möjliggör inköp av lokaproducerat kött från glada grisar.

Varje dag serveras 3 miljoner måltider till matgäster inom förskola, skola, fritids, äldreomsorg och sjukvård i Sverige. Mer än varannan måltid inom hela foodservice serveras inom det offentliga och ca. 35000 personer arbetar idag inom offentlig måltidsverksamhet i Sverige. Men hur gör vi för att möta morgondagens krav på personal och kompetens? Vi hoppas komma en bit på vägen med pilotprojektet Future Kitchen!

bild-476421005818585_1422856334508376
Stort grattis till Töllsjöskolans restaurang La bamba i Bollebygd till semifinalistplatsen som "Årets matglädjeskola" i Arlas guldko. Vi håller tummarna för er på Guldkogalan i Maj!
Åker tåg genom vinterfruset landskap på väg mot Jordbruksverket i Jönköping och möte med… https://t.co/JvyiOGHguq
Idag är det fokus #futurekitchen - kökspraktik för nyanlända som ger både meningsfull… https://t.co/2pWuaoEZFB
Idag pratar vi ”Matgäster med särskilda behov” i skolmatsakademin. Nära 100 åhörare på plats i… https://t.co/oK5ajO3ocU
Idag har vi haft styrgruppsmöte i Vänersborg. Vi är stolta och priviligierade över att ha en så kompetent resurs i Skolmatsakademin.