Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Infrastruktur

Vi vill knyta samman Västra Götaland; öka närheten mellan olika delar av länet, grannregioner, övriga Sverige samt andra länder. Att göra det möjligt för människor och företag att nå varandra och ha ett utbyte med omvärlden.

VGR driver och stöder utvecklingen av ett hållbart samhälle. Det gör vi bland annat i form av insatser för att effektivisera infrastrukturen, möjliggöra grönare transportval, och skapa god tillgänglighet för hela Västra Götaland.  

Vi arbetar för ett väl fungerande gods- och persontransportnät, ökad tillgänglighet och ett sammanhängande hållbart transportsystem. Här behövs ständiga förbättringar främst inom väg- och järnvägsnät, samt inom sjöfart och luftfart. 

Västsvenska paketet

Västsvenska paketet ska bidra till ett starkt och attraktivt Västsverige och innehåller satsningar på kollektivtrafik, järnvägar och vägar.

Exempel på satsningar

Knyta samman Västra Götaland

Läs mer om vårt program för att Knyta samman Västra Götaland , en del av Regionala utvecklingsstrategi för Västra Götaland 2021-2030. 

Söka stöd

Här hittar du olika former av stöd som går att söka från VGR, vad du kan söka stöd för, hur ansökan går till och vilka krav som finns på rapportering och uppföljning.

Relaterat innehåll

Bredband

En robust och väl utbyggd IT-infrastruktur är en förutsättning för digitaliseringen och för att det moderna samhället ska fungera.

Klimat 2030

"Klimat 2030 – Västra Götaland ställer om" är en kraftsamling som drivs av Västra Götalandsregionen och Länsstyrelsen i Västra Götalands län, i samverkan med många andra aktörer.

Kollektivtrafik

Utvecklingen av kollektivtrafiken sker i nära samverkan med kommunerna i Västra Götaland.


Senast uppdaterad: 2023-09-12 13:17