Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nyhetsbrev från VGR

Västra Götalandsregionens verksamheter producerar och skickar ut ett antal nyhetsbrev. Här finns generell information om nyhetsbrev från VGR angående hur du prenumererar eller avanmäler dig, med mera. Information som går ut via nyhetsbrev kan i vissa fall också skickas ut via sms.

Avanmälan

Vill du inte längre få nyhetsbrev? Sist i varje nyhetsbrev finns länk där som du kan klicka på fr att avanmäla dig från respektive nyhetsbrev. Varje nyhetsbrev har sin egen lista med prenumeranter, vilket gör att om du prenumererar på flera nyhetsbrev, så behöver du avanmäla dig från varje nyhetsbrev för sig.

Anmälan

Vill du prenumerera på ett nyhetsbrev? Olika verksamheter hanterar prenumeration på olika sätt. Ofta så finns ett webbformulär där det går att anmäla sig genom att ange sin e-postadress. I andra fall kan du höra av dig till den som ansvarar för nyhetsbrevet och be att bli tillagd. 

Dubbel bekräftelse av anmälan

Vi följer god praxis när det gäller hantering av personuppgifter och nyhetsbrev. Vi har så kallad dubbel-bekräftelse (double-opt-in). Det innebär att när du anmäler dig till ett  nyhetsbrev, får du ett meddelande med en länk. Du måste klicka på länken för att bekräfta och aktivera din prenumeration. 

Utskick via sms

En del kampanjer använder sig av utskick via sms. Utskick kan i så fall göras antingen både via e-post och sms eller endast via sms. För att få utskick via sms, krävs naturligtvis att man angett sitt mobilnummer vid anmälan.

Hantering av personuppgifter

Från och med den 25 maj 2018 gäller den nya dataskyddsförordningen (GDPR) inom hela EU. GDPR bestämmer hur offentliga myndigheter och företag ska behandla personuppgifter. Här kan du läsa generellt om hur vi inom Västra Götalandsregionen, VGR, behandlar dina personuppgifter.  

För nyhetsbrev gäller att uppgifterna används separat för respektive nyhetsbrev och delas inte med andra system eller andra organisationer. Undantag är när det gäller anställda och förtroendevalda i VGR, där personuppgifter kan hämtas från andra system.

För anställda och förtroendevalda inom VGR gäller att nyhetsbrev kan skickas utan medgivande på förhand, då det betraktas som en del av uppdraget eller tjänsten. Detta på samma sätt som att det är en del av tjänsten eller uppdraget att ta del av vanliga e-postmeddelanden.


Senast uppdaterad: 2018-08-23 09:20