Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Aktuellt

Aktuellt - Västra Götalandsregionen

 • Regionfullmäktige 30 november
 • Byggstart Göteborg - Borås kvar i nationell infrastrukturplan
  Idag offentliggjorde Trafikverket sitt förslag till reviderad nationell transportplan 2022-2033. Förslaget innehåller viktiga satsningar för ett smidigt, grönt och tryggt transportsystem för invånare och näringsliv. Det mest glädjande beskedet är att Västsveriges viktigaste prioritering, sträckan Göteborg-Borås finns kvar. Planerad byggstart är 2025-2027.
 • Brist på kontinuitet leder till sämre samordning av vården
  En ny rapport från patientnämnderna i Västra Götalandsregionen, VGR, visar att brist på kontinuitet leder till sämre samordning av vården. Rapporten analyserar klagomål och synpunkter under 2020 och 2021.
 • Så vaccinerar VGR med dos 3, påfyllnadsdos
  Västra Götalandsregionen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för dos 3, påfyllnadsdos, mot covid-19. Just nu vaccineras invånare över 65 år samt vård- och omsorgspersonal.
 • Globalt elmotorföretag etableras i Åmål – stärker Västsveriges internationella konkurrenskraft inom elektrifiering
  På tisdagen tillkännagav Dana Incorporated, en världsledande leverantör av drivlinor och elsystem för mobilitetssektorn, en investering på drygt 440 miljoner svenska kronor för att bygga världens första storskaliga elmotorfabrik för tunga fordon - i Åmål i Västra Götaland. Tillverkningen väntas komma igång fjärde kvartalet 2022 och kommer initialt att vara fokuserad på elmotorer. Den nya anläggningen väntas skapa 80 nya direkta jobb i Åmåls kommun. Investeringen blir strategiskt viktig för det västsvenska fordonsklustret.
 • Årets digitaliseringsinitiativ 2021
 • Föräldrastöd ska hjälpa barnen att klara skolmålen
  Ett av de största hoten mot hållbar utveckling i Västra Götaland är utanförskap. Utslagning kan börja redan i förskoleåldern. Ju tidigare insatser sätts in, desto större är chansen att utvecklingen kan vändas rätt. Sedan 2015 har regionutvecklingsnämnden avsatt resurser, sociala investeringar, för att genom strategiska insatser främja barns och ungas utveckling och hälsa.
 • Nu har de första BT-läkarna i VGR tillträtt
  I samband med att läkarens väg från grundutbildning till färdig specialist nu genomgår den största förändringen sedan 1960-talet har en ny typ av tjänstgöring införts för läkare som vill specialisera sig: bastjänstgöring (BT). VGR har arbetat för att göra organisationen redo och den 8 november tillträdde de första BT-läkarna i VGR.
 • Från 22 nov rekommenderas testning för covid-19 för alla med symtom
  Från 22 november rekommenderar Folkhälsomyndigheten att alla som är 6 år och äldre som får symtom som kan vara covid-19 ska testa sig. Det omfattar både personer som är vaccinerade och personer som inte är vaccinerade. Det gäller också i Västra Götaland.
 • Ny stambana försenas flera år
  Trafikverket meddelar idag att de pausar arbetet med ny stambana genom Härryda. Arbetet kommer fortgå i övriga kommuner i stråket och Trafikverket siktar fortsatt på en byggstart någon gång 2025-2027. Däremot kommer trafikstart för hela sträckan Göteborg – Borås bli försenad.
 • VGR finalist i prestigefullt digitaliseringspris
  VGR:s arbete med så kallat öppet API har underlättat för invånare att hitta lediga tider för att vaccinera sig mot covid-19. Nu har VGR nominerats till ett prestigefullt digitaliseringspris för sitt arbete.
 • VGR på COP26
  Om slutresultatet av förhandlingarna ska kunna ses som framgångsrika, måste de förutom att försvara 1,5°-målet också säkra att den regionala och lokala nivåns inflytande över besluten eftersom det är där de flesta av lösningarna måste implementeras, menar Magnus Berntsson (KD), Västra Götalandsregionen.
 • Regionstyrelsen 9 november
  Regionstyrelsen beslutade vid sitt sammanträde under tisdagen om utökat pandemistöd till kulturen i Västra Götaland och om riktlinjer för lönepolitiken i Västra Götalandsregionen.
 • Göteborg utnämnd till Unesco City of Literature
  Göteborg har idag blivit utnämnd till Unesco City of Literature, i det internationella nätverket för kreativa städer. Utnämningen gör Göteborg till Sveriges första kreativa stad inom området litteratur.
 • Uppföljande studie om antikroppar mot SARS-CoV-2 bland äldre
  Nu genomförs en andra studie för att mäta förekomsten av antikroppar mot SARS-CoV-2 hos personer födda 1944 i Göteborg. Studien genomförs av Västra Götalandsregionen i samarbete med Folkhälsomyndigheten och Göteborgs universitet samt med stöd från Försvarsmakten. Syftet är att följa upp effekten av vaccinationerna.
 • Ansök om kulturstipendier för 2022
  Nu kan du som är konstnär eller kulturarbetare ansöka om kultur- och arbetsstipendium samt gästateljéstipendium från Västra Götalandsregionen. Sista ansökningsdag är 15 december.
 • Nu söker vi fler medarbetare till kulturavdelningen!
  Vill du jobba med kulturfrågor på Koncernkontoret, Västra Götalandsregionen? Nu behöver vi rekrytera regionutvecklare till kulturavdelningen! Det finns två tjänster att läsa mer om och söka på länkarna nedan.
 • Vaccin mot covid-19 med passerat hållbarhetsdatum använt i Mariestad
  Mellan 25 september och 20 oktober vaccinerades sammanlagt 73 personer i Mariestad med vaccindoser mot covid-19 vars hållbarhet passerades den 24 september.

Senast uppdaterad: 2021-05-19 14:52