Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Aktuellt

Aktuellt - Västra Götalandsregionen

 • Detaljplanen för Sahlgrenska Life har vunnit laga kraft
  I december antogs detaljplanen för vård och forskning vid Per Dubbsgatan av kommunfullmäktige i Göteborgs Stad. Nu har överklagandetiden passerat och planen har vunnit laga kraft. Bestämmelserna för markens användning blir därmed gällande och från kommunens sida är det grönt ljus att genomföra planen.
 • Symtomfria behöver inte provta sig för covid-19
  Den som är hushållskontakt eller nära kontakt med någon som har covid-19 behöver inte längre provta sig om man är symtomfri.
 • Från regionstyrelsen 18 januari
  Regionstyrelsen beslutade vid sitt sammanträde på tisdagen att förlänga satsningen på vårdnära servicetjänster för att avlasta vården. Vidare beslutade regionstyrelsen att handla upp ett hyresavtal för ett nytt Regionens hus i Vänersborg, att anpassa lokalerna vid Dalslands sjukhus till Campus Dalsland, att beställa en ny färja till Dyrön och Åstol och att fortsätta forskningssamverkan med SOM-institutet.
 • Maria Hägglund blir vd för Regionteater Väst
  Den 1 augusti tillträder Maria Hägglund som ny vd för Regionteater Väst, Sveriges största scenkonstinstitution för unga.
 • Nytt verksamhetsstöd
  Nu finns möjligheten att söka verksamhetsstöd för organisationer som arbetar med social hållbarhet med inriktning mot folkhälsa.
 • Ansök till Västra Götalandsregionens konstnärliga referensgrupp
  Västra Götalandsregionens kulturnämnd fördelar varje år 20 miljoner kronor till det fria kulturlivet i Västra Götaland via medel till utvecklingsprojekt. Nu söker vi sakkunniga till den konstnärliga referensgruppen som ska utgöra ett stöd i projektbedömningen 2022-2023.
 • Brist på provtagningskit
  Smittspridningen av covid-19 har gjort att fler än någonsin tar PCR-prov i Västra Götaland. För att korta svarstiderna har Västra Götalandsregionen i veckan återupptagit flygningarna av prover till analyslabb i Tyskland. För att tillhandahålla så många provtagningskit som möjligt till vårdgivarna har mer personal rekryterats till packningen av kit och arbetstiderna förlängts.
 • Tillsammans för en ledande life science-nation
  Life science-strategin för bättre hälsa och stärkt konkurrenskraft firar två år! Den 17 januari är det dags för 2022 års nationella life science-konferens där vi tillsammans kommer att uppmärksamma och accelerera arbetet i Sverige för att uppnå målet att vara en ledande life science-nation.
 • Västra Götalandsregionen går upp i regionalt stabsläge
  Västra Götalandsregionen går upp i stabsläge från klockan 17 den 30 december. Anledningen är att läget i sjukvården är ansträngt till följd av hög sjukfrånvaro.
 • Litteraturpolitiskt toppmöte i Göteborg officiellt startskott för Unesco-utnämning
  För första gången arrangeras ett nationellt litteraturpolitiskt toppmöte i syfte att kraftsamla kring svensk litteraturpolitik. Fredagen den 4 mars 2022 möts politiker och tjänstepersoner från nationell, regional och kommunal nivå samt företrädare för olika delar av litteraturbranschen på Svenska Mässan i Göteborg för att diskutera framtidsfrågor för svensk litteratur. Det litteraturpolitiska toppmötet är en del av Göteborgs startvecka för arbetet som officiellt utnämnd Unesco City of Literature.
 • Flera satsningar på nystart inom kulturområdet
  På årets sista sammanträde för kulturnämnden i december beslutade nämnden att använda överskottet från 2021 (orsakat av pandemin och framflyttade satsningar) till att bidra till nystart av kulturområdet. Den 14 december hölls en presskonferens där kulturnämndens ordförande Conny Brännberg och kulturchef Katti Hoflin kommenterade nuläget för kulturområdet och blickade framåt mot 2022.
 • Stellan Ahlström blir direktör för Skaraborgs Sjukhus
  Regiondirektören har utsett Stellan Ahlström till sjukhusdirektör för Skaraborgs Sjukhus. Han tillträder den 1 januari och efterträder då Jörgen Thorn som tidigare i år utsågs till primärvårdsdirektör.
 • Från 10 januari kan alla 18 år och äldre boka dos 3
  Den 10 januari öppnar Västra Götalandsregionen (VGR) bokningen av tredje dosen vaccin mot covid-19 för alla som fyllt minst 18 år. Det måste ha gått minst sex månader sedan andra dosen. För att så många som möjligt ska kunna ta tredje dosen arrangerar VGR en stor drop-in-dag lördagen 22 januari med fler än 130 vaccinatörer runt om i Västra Götaland.
 • Beslut om medel till utbyggnad av laddinfrastruktur i Västra Götaland
  Västra Götalandsregionen hanterar stöd för strategiska samverkansprojekt för investering i laddinfrastruktur för tunga och lätta fordon och fartyg. Dessutom erbjuder VGR planeringsstöd för kommuner och aktörer. Regionutvecklingsnämnden beviljade 17 december medel för en rad nya laddinfraprojekt i Västra Götaland.
 • Aktörer i Västra Götaland tar ledatröjan i textilbranschens omställning
  Aktörer i Västra Götaland drar på sig ledartröjan inför omställningen till en hållbar och cirkulär textil och modebransch. Det kräver en innovationskapacitet och drivkraft - som redan finns här. Nu kickstartar samverkan mellan fjorton organisationer inom bransch, akademi och näringsliv i projektet ”Västra Götaland - Europas innovativa spets och kreativa mylla för cirkulär design inom textil och mode” som miljönämnden i Västra Götalandsregionen initierat.
 • Sårbarhet i en IT-komponent
  Under helgen vecka 49 blev det känt att det finns en kritisk sårbarhet i en IT-komponent, Log4j och som används i många IT-system världen över.
 • Västra Götalandsregionen satsar på Campus Dalsland
  Regionutvecklingsnämnden har idag beslutat om drygt 5,6 miljoner kronor för medfinansiering av projekt ”Campus Dalsland”, en utbildningssatsning med start vid årsskiftet.
 • Nationella uppdrag för leversjukvård till Västra Götalandsregionen
  Västra Götalandsregionen får ytterligare tre nationella uppdrag för högspecialiserad vård, denna gång inom leversjukvård. Vården kommer att bedrivas vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset.
 • Dalsland blir testarena för nya lösningar
  Dalsland blir testarena för nya lösningar som ska bidra till utveckling och omställning. Fullföljda studier och minskat utanförskap. Utbyggnad av digital infrastruktur. Fler jobb från stat och region. Testa nya lösningar för kollektivtrafik, näringsutveckling samt attraktivt boende. Det är målen i den stora gemensamma satsningen ”Det goda livet i Dalsland” som startar vid årsskiftet.
 • Regionstyrelsen 14 december
  Regionstyrelsen beslutade på tisdagens sammanträde bland annat om 28 miljoner kronor i stöd till civila samhället för social hållbarhet. Regionstyrelsen fick också rapport om åtgärder för förbättrad tillgänglighet i vården.

Senast uppdaterad: 2021-05-19 14:52