Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Aktuellt

Aktuellt - Västra Götalandsregionen

 • VGR har en av Sveriges mest tillgängliga webbplatser
  För andra året i rad är Västra Götalandsregionens webbplats vgregion.se en av Sveriges mest tillgängliga webbplatser inom offentlig sektor. Det visar företaget Funkas inkluderingsbarometer 2023.
 • Tilldelningsbeslut av samordnad upphandling av hyrbemanning i vården
  Nu har Västra Götalandsregionen meddelat tilldelningsbeslut i den nationellt samordnade upphandlingen av hyrbemanning inom hälso- och sjukvård. Det innebär att regionerna är ett steg närmare ett nationellt avtal.
 • Nu stärks Västra Götalands position som ledande filmregion i Norden
  TV- och filmbranschen har det senaste decenniet genomgått stora förändringar. Nya affärsmodeller och förändrade publikbeteenden skapar en ökad efterfrågan för både film och dramaserier över hela världen. Behovet av nya talanger och kreatörer har aldrig varit större. Nu möter Västra Götalandsregionen upp genom fortsatt utveckling av branschplattformen Göteborg Filmfestival Industry Scene.
 • Regionstyrelsen 19 september 2023
  Regionstyrelsen beslutade på sitt sammanträde den 19 september 2023 bland annat att fortsätta byta ut tak på Norra Älvsborgs Länssjukhus, att investera i medicinteknisk utrustning och att bygga ett elevboende för Axevalla Hästcentrum.
 • Skagerrakkonferensen samlar värdekedjan för hållbart bruk av vårt gemensamma havsområde
  Skagerrakkonferensen 17-18 oktober har i år tema maritima råvaror. Vi frågar Cecilia Nilsson på Svinesundskommittén som är en partner till konferensen, om vad den och vår samverkan med Norge mer handlar om, Konferensen samlar utöver representanter för näringsliv och forskning inom blå - och hållbar - resursutveckling, politiker och aktörer från olika myndigheter från både Sverige och Norge.
 • Ny sökomgång för digidelcenter
  Kommuner kan nu söka medel för puckelkostnader i en uppstartsfas att skapa ett Digidelcenter och ingå i det nationella nätverket Digidel.
 • VGR säger upp avtal med en vårdcentral i Göteborg
  Västra Götalandsregionen (VGR) häver avtalet med Din Klinik i Göteborg och kräver tillbaka 85 miljoner kronor. Det beslutade operativa hälso- och sjukvårdsnämnden i dag. Alla patienter som är listade på vårdcentralen kommer att listas om.
 • Ökat samarbete kring etableringar för grön omställning
  Västsverige är en av de regioner i världen där det satsas mest på investeringar i forskning och utveckling i förhållande till ekonomins storlek, där industrin står för en stor del. Näringslivet befinner sig mitt i stora omvandlingar med elektrifiering och cirkularitet som ledord, vilket kräver både innovation, förändrade kompetenser och gemensamma nya sätt att planera för nya stora företagsetableringar och expansionsinvesteringar.
 • Strategiska hälso- och sjukvårdsnämnden: SkaS-förslag går i linje med VGR:s mål och strategier
  Strategiska hälso- och sjukvårdsnämnden ställer sig bakom förslaget från Skaraborgs Sjukhus om strukturförändringar av sjukvården i Skaraborg. Nämnden konstaterar att förslaget går i linje med VGR:s övergripande strategier och planer, med undantag för vissa förslag om förändringar i Mariestad.
 • Regionstyrelsen 29 augusti 2023
 • Karin Holm Kaloczy slutar som direktör för Regionhälsan
  Regionhälsans direktör, Karin Holm Kaloczy, har meddelat att hon slutar i Västra Götalandsregionen (VGR) senast den 15 februari 2024.
 • 93 miljoner snabbar på företagens omställning genom ”Industry in West”
  Miljö- och regionutvecklingsnämnden (MRU) har beslutat om drygt 34 miljoner kronor till samverkansprojektet ”Industry In West”. Satsningen sker genom offentlig finansiering från Europeiska Regionala Utvecklingsfonden, Region Halland, Skaraborgs och Fyrbodals Kommunalförbund och landar på totalt 93 miljoner kronor.
 • Boubou Hallberg blir direktör för Sahlgrenska Universitetssjukhuset
  Det blir Boubou Hallberg som tar över som sjukhusdirektör på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Han tillträder den 14 augusti och efterträder då Ann-Marie Wennberg som tidigare i år aviserade att hon skulle sluta.
 • VGR i Almedalsseminarium: Hållbar tillgång till el, kompetens och råvaror är ett måste i industrins omställning
  Hur påverkar den gröna omställningen som vår industri just nu går igenom vårt samhälle och svensk ekonomi? Västra Götalandsregionen och Region Västerbotten står mitt i den omställning som sker inom svensk industri med ett flertal mångmiljardinvesteringar. Välkommen att lyssna på vårt seminarium i Almedalen på torsdag 29 juni kl 13 i vårt samarbete Swedish Battery Regions!
 • Regionerna fortsätter gemensam upphandling av hyrpersonal i vården
  Sveriges 21 regioner fortsätter nu arbetet med gemensam upphandling av hyrpersonal i hälso- och sjukvården. Detta sedan Förvaltningsrätten i Göteborg på torsdagen har beslutat att avslå samtliga ansökningar om överprövning och därmed upphör det interimistiska beslutet att gälla.
 • 55 utvecklingsprojekt får stöd av kulturnämnden
  Nycirkusfestival i Mark, Strömstad in Light och barn- och ungaprojektet Essense of hiphop i Trollhättan är några av de utvecklingsprojekt som får första halvårets stöd av kulturnämnden. Sammanlagt rör det sig om 55 projekt som delar på drygt 9,8 miljoner kronor.
 • 27 konstnärer och kulturaktörer prisas av Västra Götalandsregionens kulturnämnd
  27 konstnärer och kulturaktörer tar emot kultur- och arbetsstipendier från Västra Götalandsregionens kulturnämnd. Mottagarna delar på närmare 1,9 miljoner kronor. Stipendierna är en del i arbetet med att gynna ett starkt kulturliv med hög konstnärlig kvalitet i Västra Götaland.
 • Regionstyrelsen 20 juni 2023
  Regionstyrelsen beslutade på sitt sammanträde 20 juni bland annat om en investeringsplan för 2024-2026 som innehåller åtta nya investeringsobjekt. Regionstyrelsen beslutade också att se över kostnader för konferenser och utbildningar samt att avbryta inköp, och införa totalstopp, av alla varor som tillhandahålls av Mondelez.

Senast uppdaterad: 2023-05-02 15:16