Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Aktuellt

Aktuellt - Västra Götalandsregionen

 • Cirkulera mera - vad innebär det?
  Nu är det dags att samlas på Sveriges största mötesplats för regionala utvecklare, Reglabs årskonferens 2023. Västra Götalandsregionen är värd för konferensen som går av stapeln den 15-16 mars i Göteborg, på Lindholmen konferenscenter.  I år har konferensen temat cirkulär ekonomi, det blir en stor studiecirkel i återvinning och återbruk, smarta samarbeten och nygamla lösningar.
 • Spännande praktik att söka på VGR:s Brysselkontor
  Västra Götalandsregionens (VGR) EU-team erbjuder en spännande praktik till en student som studerar på universitet eller högskola under höstterminen 2023. Vi riktar oss till dig som studerar en masterutbildning inom ämnen som offentlig förvaltning, statsvetenskap, europastudier, juridik eller ekonomi, och som innefattar praktik.
 • Patienter nöjda med bemötandet på akutmottagningar i Västra Götaland
  Under oktober till december 2022 har nästan 4000 patienter som träffat en läkare på någon av regionens akutmottagningar tyckt till om sitt besök genom Nationell Patientenkät. Resultaten visar bland annat att tillgängligheten upplevdes som god och att patienterna blev bemötta med värdighet och respekt.
 • Startskott för ny kraftledning - glädjande nyheter för Västsverige
  Idag startar Svenska kraftnät upp projektet Skogssäter-Ingelkärr, där en ny 400 kV-ledning ska byggas för att öka kapaciteten i Västra Götaland och bidra till att möjliggöra den gröna omställningen i vårt län.
 • Ökade kostnader för inhyrd vårdpersonal
  Västra Götalandsregionens kostnader för inhyrd personal i hälso- och sjukvården ökade med drygt 23 procent 2022 jämfört med året innan. Det visar en ny rapport från Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).
 • God tillgång till vård och bra upplevelse av primärvården
  Hälso- och sjukvårdsbarometern och Nationell Patientenkät visar att en majoritet av invånarna i Västra Götaland upplever en god tillgång till vård och patienterna som har besökt primärvården har haft en bra upplevelse.
 • Ett spadtag för framtidens elnät i Västsverige
  Idag inleder Göteborg Energi arbetet med de förstärkningar av elnätet som krävs för att ansluta Northvolt och Volvo Cars nya batterifabrik i Torslanda, Göteborg. Förstärkningarna är också avgörande för den fortsatta elektrifieringen av industri och transporter i Västsverige.
 • Litteraturpolitiskt toppmöte
  Med avstamp i begreppet Litteraturpolitik vill Bokmässan i Göteborg, Nordens största kulturevenemang, Västra Götalandsregionen och Nordisk Kulturfond stärka litteraturen och det litteraturpolitiska samtalet genom att initiera ett ”Nordiskt litteraturpolitiskt toppmöte” i samband med Bokmässan.
 • Mikael Forslund blir tillförordnad direktör för Fastighet, stöd och service
  Den 1 mars blir Mikael Forslund tillförordnad förvaltningsdirektör för Fastighet, stöd och service. Detta efter ett beslut av regiondirektör Håkan Sandahl.
 • Ett år av krig
  Fredagen den 24 februari är det ett år sen Ryssland invaderade Ukraina. Västra Götalandsregionen flaggar under dagen med ukrainsk flagga för att visa solidaritet med krigets offer.
 • Ny miljon i kulturstöd till Ukraina
  Västra Götalandsregionens kulturnämnd ger ytterligare en miljon kronor till residens för ukrainska konstnärer och för att främja yttrandefriheten i Ryssland och Belarus. Sammanlagt har kulturnämnden hittills avsatt tre miljoner kronor för att visa solidaritet och värna kulturen och det fria ordet i spåren av kriget i Ukraina.
 • Regionstyrelsen 21 februari 2023
  Regionstyrelsen beslutade på sitt sammanträde den 21 februari bland annat att fortsätta planeringen för nio investeringsidéer, däribland fler tågfordon och nya operationssalar. Regionstyrelsen beslutade också att ersättningen till vårdcentraler för covidtester (PCR-tester) minskar från och med mars för att därefter tas bort helt.
 • Ny kulturnämnd 2023–2027
  Valresultatet 2022 ledde till en ny politisk ledning i Västra Götalandsregionen, och därför även för Kulturnämnden. Ny ordförande sedan årsskiftet är Alex Bergström (S). Förste vice ordförande är Carl Forsberg (MP). Andre vice ordförande är Daniel Andersson (L).
 • SM i Mathantverk till Västra Götaland
  Svenska mästerskapen i Mathantverk 2023 kommer att avgöras på Åhaga i Borås den 17–19 oktober. Flera områden i Sverige visade intresse för att få tävlingen förlagd till sina län, Eldrimner har efter noggrant övervägande valt att lägga tävlingen i Borås och Västra Götaland.
 • Ny kulturstrategi på remiss 1 mars
  Den 1 mars går den regionala kulturstrategin ut på remiss. Det är ett av Västra Götalandsregionens fyra måldokument. Förslaget på strategi som går ut på remiss ska från och med 2024 ersätta den befintliga kulturstrategin.
 • Positionspapper för utbyggnad av ny järnväg Göteborg – Borås
  Nu tydliggör kommunerna längs järnvägsstråket Göteborg - Borås och Västra Götalandsregionen sin ståndpunkt i ett positionspapper där man betonar enighet och vikten av en utbyggd järnväg i Västsverige.
 • Förändrad utlysningsfrekvens för sökbara verksamhetsstöd
  Från varje år till vart tredje år – så förändras utlysningsfrekvensen för de sökbara verksamhetsstöden. Syftet är att skapa en större transparens och likabehandling mellan de som söker.
 • Miljardbudget för regional konkurrenskraft och jobb
  Miljö- och regionutvecklingsnämnden (MRU) har beslutat om drygt en miljard kronor i detaljbudget för 2023. Målen är bland annat att fortsätta stärka innovationskraften, bygga kompetens och att vara föregångare för en hållbar omställning. En stor del av budgeten går till insatser inom elektrifiering och kompetensförsörjning samt ett klimatstrategiskt arbete med fokus på biologisk mångfald.
 • Västra Götalandsregionen utsatt för överbelastningsattack
  Under fredagseftermiddagen blev Västra Götalandsregionen (VGR) utsatt för en överbelastningsattack som resulterade i att flera externa webbtjänster – såsom 1177.se, vgregion.se och sjukhusens hemsidor – var svåra att nå. Problemen är nu lösta.

Senast uppdaterad: 2022-10-20 15:30