Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Aktuellt

Aktuellt - Västra Götalandsregionen

 • Eva Arrdal blir direktör för ny logistikförvaltning när VGR anpassas till ny politisk organisation
  Den 1 januari tillträder Eva Arrdal som direktör för den nya förvaltning som får ansvar för Västra Götalandsregionens (VGR:s) logistikuppdrag.
 • Tre snabba frågor om Nobel Week Dialogue 2022
  Hallå där Astrid Burhöi, regionutvecklare! Vi passar på att ställa några frågor inför Nobel Week Dialogue (NWD) i Stockholm den 9 december. Den och årets tema Future of Life knyter på ett övergripande sätt an till våra långsiktiga prioriteringar i Västra Götaland.
 • Regionstyrelsen 15 november
  Regionstyrelsen beslutade vid sitt sammanträde om justerat förslag till budget 2023 för Västra Götalandsregionen, att ta bort patientavgiften för personer som utsatts för våldtäkt och att utreda gratis TBE-vaccin för barn och unga. Regionstyrelsen beslutade också ytterligare 28 miljoner kronor till fler fysiska besök på vårdcentralerna och om förslag till energibesparande åtgärder.
 • Mångmiljonsatsning på spelindustrin i Skövde
  Få har missat den svenska spelindustrins starka utveckling med en omsättning på 58,9 miljarder kronor 2021, en ökning med 70 procent från året innan. Industrin utgör nu 4,1 procent av Sveriges tjänsteexport och är i dag i paritet med de stora exportnäringarna järnmalm, trä och lastbilar. Mer än 30 000 fler spelutvecklare kommer behövas till 2030 än vad som finns i Sverige idag.
 • Grön omställning i fokus när VGR anordnar panelsamtal på COP27
  Västra Götaland håller på att förvandlas från en fossilberoende industriregion till att bli ledande i övergången till en mer klimatneutral industri. Måndag den 14 november anordnar Västra Götalandsregionen (VGR) ett panelsamtal på COP27 som handlar om varför just Västra Götaland har kommit så långt i omställningen. Medverkar gör Volvo Group, Northvolt och Volvo Cars samarbetsbolag NOVO Energy, och Stena Recycling. Du kan följa panelsamtalet via en direktsändning på VGR:s hemsida.
 • Miljonsatsning på kollektivtrafik, mobiltäckning och turism i Dalsland
  Västra Götalandsregionen har beslutat om en paketsatsning på totalt 48 miljoner kronor på kollektivtrafik, mobiltäckning och turism i Dalsland.
 • Göteborg - ledande inom batteri- och fordonskompetens
  Minst 7000 personer i Göteborgsregionen behöver nyanställas och få möjlighet till kompetensomställning de närmaste åren i och med elektrifieringens framfart i fordonsbranschen. Tillverkningen stöps om i grunden och ekonomin påverkas, inte minst med Northvolt och Volvo Cars Groups etablering av batterifabriken och ett forsknings- och utvecklingscenter för framtidens batterier i Göteborg. 12 insatser behöver genomföras för att möta kompetensutmaningarna för att bli ledande inom batteri- och fordonskompetens.
 • Ny rapport visar hur olika sjukdomar utvecklas över tid
  Antalet personer i Västra Götaland som har högt blodtryck och hjärtsvikt förväntas öka med 20 - 35 procent fram till år 2040. Detta beror på att befolkningen ökar och blir äldre. Sjukdomar som är vanligare bland yngre minskar däremot, till exempel endometrios. Det visar en helt ny rapport från Västra Götalandsregionen.
 • Industrin lyfte stora elbehov i industrirådet under ny ledning
  Rådet för industriomställning har hållit höstens första möte. Temat var elektrifiering och industriomställning och det var tydligt att företagen står inför ett kraftigt ökat elbehov för att bli fossilfria. Mötet leddes för första gången av landshövding Sten Tolgfors och regionstyrelsens nya ordförande Helén Eliasson (S).
 • De får tyngsta politiska posterna i VGR
  Västra Götalandsregionen (VGR) har fått ett nytt styre. Nu är det klart vilka politiker som får de tyngsta posterna i regionen.
 • Sedd och saknad – insatser för barn och ungas skolgång i Västra Götaland
  Västra Götalandsregionen satsar drygt 12 miljoner i sociala investeringsmedel på tidiga insatser som ska förbättra barn och ungas möjligheter att klara grundskolan med godkända betyg.
 • Metoo, ett långsiktigt förändringsarbete
  #Metoo-rörelsen skakade hösten 2017 om oss i grunden. Men var står vi idag? Vad har gjorts och vad har vi lärt oss? Vad finns kvar att göra och hur kan vi samarbeta?
 • Regionstyrelsen 18 oktober
  Regionstyrelsen beslutade på dagens sammanträde bland annat att föreslå att regionfullmäktige godkänner delårsrapporten för augusti. Regionstyrelsen beslutade också att satsa på ungdomsmottagningarnas arbete med psykisk hälsa samt att fastställa regionens strålsäkerhetsmål.
 • Regionfullmäktige 11 oktober
  Regionfullmäktige beslutade vid sitt sammanträde i dag bland annat att personer som har fått uppehållstillstånd men ännu inte är folkbokförda i Sverige ska betala samma patientavgift för tandvård som folkbokförda invånare. Det innebär att barn och unga ska erbjudas fri tandvård. Regionfullmäktige beslutade också att införa en avgift för laddare till hörapparater. Dagens sammanträde var det sista för den här mandatperioden.
 • Avtackning i regionfullmäktige
 • Sofia Hellberg blir ny infrastruktur- och kollektivtrafikchef i Västra Götalandsregionen
  Regionutvecklingsdirektör Helena L Nilsson har utsett Sofia Hellberg till ny infrastruktur- och kollektivtrafikchef i Västra Götalandsregionen. Sofia Hellberg är för närvarande samhällsbyggnadschef i Partille kommun. Hon har tidigare haft ledaruppdrag inom såväl privat som offentlig verksamhet med inriktning på kollektivtrafik, infrastruktur och samhällsbyggnad.

Senast uppdaterad: 2022-10-20 15:30