Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Patientens val av rehabenhet Vårdval Rehab

Patienten väljer själv vilken rehabenhet som den vill vända sig till. Enligt hälso- och sjukvårdslagen är hälso- och sjukvårdspersonal skyldiga att informera patienten om det fria valet, om vilket utbud som finns och hur man kommer i kontakt med enheterna.

Förteckning över alla valbara rehabenheter, tilläggsuppdrag neurovårdteam och kontaktuppgifter (uppdateras en gång per månad)

När en patient är i behov av rehabilitering så är det patienten som väljer rehabenhet. Detta styrs av hälso- och sjukvårdslagen. Patienten gör sitt vårdval genom att kontakta den rehabenhet hen vill gå till. Det behövs ingen remiss. Patientens val ska också styra vid överrapportering i SAMSA och när informationsöverföring behövs via remiss.

Om patienten inte vill eller kan göra ett aktivt val ska hälso- och sjukvårdspersonal hänvisa patienten till den rehabenhet som ligger närmast patientens folkbokföringsadress.

Karta – Sök närmaste rehabenhet vid en angiven adress 

Patientfolder om vårdval rehab


Senast uppdaterad: 2023-02-16 11:19