Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Projektdatabasen FoU i VGR

Det pågår många forskningsprojekt i hälso- och sjukvården i Västra Götalandsregionen (VGR). Att ha tillgång till en samlad information om forskningsproduktionen har stor betydelse för att kunna synliggöra den och följa dess omfattning och resultat över tid.

Den kliniska forskningen i Sverige utvärderas av Vetenskapsrådet (VR). I en rapport som publicerades i mars 2018 kom Västra Götalandsregionen ut på sammantaget första plats i landet. Medarbetare i VGR:s hälso- och sjukvårdsorganisation och hos privata vårdgivare i Västra Götaland bidrog till det goda resultatet, som innebär ökad tilldelning av statliga ALF-medel till Göteborgs Universitet/VGR. Nu planerar VR att göra en ny utvärdering med start 2022 där VGR bland annat ska redovisa forskningsproduktion och samlad akademisk kompetens från de närmast föregående åren.

Projektdatabasen är en värdefull källa när VGR lämnar forskningsrelaterade uppgifter till Vetenskapsrådet eller andra statliga myndigheter och det har stor betydelse att uppgifterna som finns där är så korrekta som möjligt. 

Enligt beslut från regiondirektören är det obligatoriskt för forskningsaktiva som är anställda i VGR eller i verksamheter som har vårdavtal med VGR, att kontinuerligt registrera, kontrollera och uppdatera uppgifter om sina forskningsstudier, akademiska meriter, vetenskapliga publikationer och arbetslivserfarenhet i projektdatabasen FoU i VGR.

Projektdatabasen ger också forskare möjlighet att sprida sina forskningsresultat och kanske hitta framtida samarbetspartners. 

Instruktioner för hur du registerar dig som användare och skapar projektbeskrivningar för dina projekt hittar du i projektdatabasen.

Till projektdatabasen FoU i VGR

Dokument: Beslutad uppdraghandling för forskningsaktiva avseende FoU i VGR

Om du vill veta mer, kontakta FoU-guiden på din arbetsplats. Hitta din FoU-guide

Senast uppdaterad: 2021-03-22 10:50