Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet
Två leende ansikten nära varandra

Nya Göteborgare sökes till Klinisk Fysiologi och Nuklearmedicin!

Förvaltning: Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU)
Yrke: Specialistläkare
Ort: Göteborg
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Publicerad: 30 september 2019
Sista ansökningsdag: 14 november 2019
Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk fysiologimottagning

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss
Vill du bli en del av våra expert-team på Sahlgrenska Universitetssjukhuset? Vi utför avancerad diagnostik med modern teknik. Ta chansen att kombinera din kliniska tjänstgöring med utveckling och forskning!

Genom att du ser många stora patientgrupper med avancerad sjukdom kan du vässa din yrkeskunskap.

Universitetssjukhuset har flera rikssjukvårdsuppdrag inom bland annat transplantation och hjärtkirurgi och vi utvecklar metoder, forskar och undervisar tillsammans med Göteborgs Universitet.

Klinisk fysiologi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset är en av de största enheterna i landet med cirka 170 medarbetare, varav c:a 30 specialistläkare och 10 ST-läkare. Vi utför cirka 50 000 undersökningar per år, exempelvis mer än 16 000 ekokardiografier, 8000 kärlundersökningar och 3000 PET/CT.

Nuklearmedicin har flera SPECT/CT-apparater, en dedicerad hjärtkamera, snart tre PET/CT och en PET/MR-kamera på väg. På Sahlgrenska sjukhuset finns en cyklotron för egen tillverkning av isotoper. Nuklearmedicin har även samarbete med Barnfysiologiska kliniken vid Östra sjukhuset.

Två sektionschefer har ett gemensamt chefskap för hela läkargruppen. Varje sektion har en vårdenhetsöverläkare som ansvarar för metodarbetet.

Om arbetsuppgifter
Som klinisk fysiolog arbetar du på flera sektioner, anpassat till din kompetensprofil. Våra lokaler erbjuder diskussion och samverkan med kollegor under arbetsdagen. Möjlighet finns att vara aktiv i metodarbete och vi ser positivt på att man kombinerar klinisk tjänst och forskning. Kliniken har  beredskapsverksamhet inom ekokardiografi och carotis-ultraljud.

Om dig
Vi söker dig som är specialistläkare eller nästan färdig specialist i Klinisk fysiologi, alternativt Nuklearmedicin eller annan specialistkompetens som vi bedömer likvärdig. Du kan ta egna beslut men gillar att diskutera med kollegor och delta i förbättringsarbeten. Förutom formella meriter läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Vi värdesätter forskningserfarenhet samt erfarenhet av utvecklings- och kvalitetsarbete.

Urval och intervjuer sker löpande.
Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.


Senast uppdaterad: 2019-06-10 15:00