Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Trainee digitalisering och IT

Vill du starta en karriär i en organisation som står inför en spännande digital utveckling som påverkar samhället vi lever i? Då kan vårt traineeprogram vara något för dig. Här får du möjlighet att bli en del av – och växa inom – en av Sveriges största organisationer för digitalisering och IT.

I vårt traineeprogram gör vi vårt yttersta för att ge dig en bra start på din karriär hos oss. Du får en fast anställning från programmets första dag, så traineeprogrammet är bara början.

Traineeprogrammet gör dig redo

Traineeprogrammet inleds med en inspirerande och utvecklande utbildningsperiod som kommer att förbereda dig för din framtida roll. Du kommer att få en god inblick i Västra Götalandsregionens olika verksamheter, i vår tekniska IT-miljö och våra arbetssätt och processer. Programmet kommer att varva utbildning med praktikperioder i olika delar av regionens verksamheter.

Traineeprogrammet pågår i sex månader. Du får fast anställning från första dagen och när programmet avslutas fortsätter du din utveckling och karriär i någon av avdelningarna hos oss på koncernstab digitalisering. 

Digitalisering och IT med helhetsperspektiv

Digitalisering och IT hos oss är inte som digitalisering och IT någon annanstans. Vi är en av Sveriges största organisationer inom området. Vi är runt 800 personer som arbetar med allt från strategi till support med ansvar för utveckling, arkitektur, IT-säkerhet, förvaltning, drift och support av IT-stöd för Västra Götalandsregionens olika verksamheter.

Vi strävar efter att alltid ligga i framkant när det gäller kompetens och teknik.

Vår storlek och vår breda verksamhet gör att det finns unika möjligheter att utvecklas hos oss.

Vi har spännande saker framför oss

Vi står inför en otroligt spännande utveckling som kommer att påverka samhället vi lever i. För att klara framtidens behov av välfärdstjänster måste digitaliseringen accelerera kraftigt.

Just nu digitaliserar vi vårdflödet för att möta morgondagens utmaningar och möta invånarnas behov av vård på ett mer patientnära och effektivt sätt. Vi ska också utveckla nya sätt att använda data för att skapa värde för såväl patienter som medarbetare och göra den digitala arbetsmiljön bättre för Västra Götalandsregionens 56 000 medarbetare. Samtidigt ser vi till att vår IT-miljö fortsätter att rulla på stabilt och säkert.

Medarbetare i olika yrken står på en klipphäll.

Att jobba hos oss

Vår vardag handlar lika mycket om att lösa problem här och nu som att driva omställningen för att möta framtiden. Vill du bli en del av en av Sveriges största arbetsgivare? Tillsammans gör vi skillnad. Är du redo?

Undrar du något?


Senast uppdaterad: 2023-02-02 10:38