Trainee digitalisering och IT

Vill du starta en karriär i en organisation som står inför en spännande digital utveckling som påverkar samhället vi lever i? Då kan vårt traineeprogram vara något för dig. Här får du möjlighet att bli en del av – och växa inom – en av Sveriges största organisationer för digitalisering och IT.

I vårt traineeprogram gör vi vårt yttersta för att ge dig en bra start på din karriär hos oss. Du får en fast anställning från programmets första dag, så traineeprogrammet är bara början. 

Traineeprogrammet gör dig redo

Traineeprogrammet inleds med en inspirerande och utvecklande utbildningsperiod som kommer att förbereda dig för din framtida roll. Du kommer att få en god inblick i Västra Götalandsregionens olika verksamheter, i vår tekniska IT-miljö samt våra arbetssätt och processer. Programmet kommer att varva utbildning med praktikperioder i olika delar av regionens verksamheter.

Traineeprogrammet pågår i sex månader. Du får fast anställning och tillhörighet i en av våra avdelningar från första dagen. När programmet avslutas fortsätter du din utveckling och karriär hos oss på koncernstab digitalisering. 

Digitalisering och IT med helhetsperspektiv

Digitalisering och IT hos oss är inte som digitalisering och IT någon annanstans. Vi är en av Sveriges största organisationer inom området. Vi är runt 900 personer som arbetar med allt från strategi till support med ansvar för utveckling, arkitektur, IT-säkerhet, data och analys, förvaltning, drift och support av IT-stöd för Västra Götalandsregionens olika verksamheter.

Vi strävar efter att alltid ligga i framkant när det gäller kompetens och teknik.

Vår storlek och vår breda verksamhet gör att det finns unika möjligheter att utvecklas hos oss.

Vi har spännande saker framför oss

Vi står inför en otroligt spännande utveckling som kommer att påverka samhället vi lever i. För att klara framtidens behov av välfärdstjänster måste digitaliseringen accelerera kraftigt.

Just nu digitaliserar vi vårdflödet för att möta morgondagens utmaningar och möta invånarnas behov av vård på ett mer patientnära och effektivt sätt. Vi ska också utveckla nya sätt att använda data för att skapa värde för såväl patienter som medarbetare och göra den digitala arbetsmiljön bättre för Västra Götalandsregionens 56 000 medarbetare. Samtidigt ser vi till att vår IT-miljö fortsätter att rulla på stabilt och säkert.

Möt några tidigare traineer

Möt Viktoria, trainee 2022-2023

"Det som varit mest lärorikt är när vi har fått komma ut på de olika avdelningarna och göra saker i praktiken. Sitta med under en dag och se hur folk jobbar och bidra med det man kan."

Möt Sebastian, trainee 2022-2023

De som jobbar här är så kunniga och villiga att hjälpa till. Jag upplever att det här är en mer öppen arbetsplats där man hjälps åt istället för att köra sin egen grej.

Möt Mahmoud, trainee 2022-2023

"Det finns kanske inte så många andra arbetsgivare där det finns möjlighet att få prova på så många olika områden inom IT och digitalisering och där det dessutom finns möjligheter att utveckla sig."

Två ansikten kind mot kind

Ansökan

Ansökan till traineeprogram 2023-2024 stängde den 31 augusti 2023.

Medarbetare i olika yrken står på en klipphäll.

Är du redo?

Vår vardag handlar lika mycket om att lösa problem här och nu som att driva omställningen för att möta framtiden. Vill du bli en del av Sveriges största arbetsgivare? Tillsammans gör vi skillnad.

Rekryteringen, steg för steg

  1. När du bestämt dig för att du är sugen på att bli trainee hos oss skickar du in din ansökan och vi läser den så snart vi kan.
  2. Om din profil stämmer med vad vi söker bjuder vi in dig till en första intervju digitalt. Vi intervjuar och kollar referenser löpande från den 14 augusti.
  3. När intervjuerna är genomförda bjuder vi in till en rekryteringsdag. Då ses vi i Regionens hus i Göteborg den 19 september. Där får du mer information om traineeprogrammet och blir intervjuad av några av våra chefer och någon från vår HR-avdelning.
  4. Senast den 25 september hör vi av oss till 12 personer med erbjudande om en plats i traineeprogrammet och bokar tid för att skriva under anställningskontrakt.
  5. Den 1 november startar traineeprogrammet.

Undrar du något?