Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom. Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk.

Aktuell information om covid-19 (VGR)

Två leende ansikten nära varandra

Enhetschef för Läkare Kvinnokliniken

Förvaltning: NU-sjukvården
Yrke: Enhetschef, hälso- och sjukvård
Ort: Trollhättan
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Publicerad: 6 mars 2020
Sista ansökningsdag: 31 augusti 2020
NU-sjukvården, Område III, Kvinnoklinik

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 400 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Nu söker vi dig som vill leda och utveckla läkargruppen på NU-sjukvårdens Kvinnoklinik. Ditt övergripande uppdrag blir att leverera vård i toppklass med hög patientsäkerhet och respekt för varje individ. Önskar du fortsätta med din kliniska verksamhet finns möjlighet till delat ledarskap. Är du redo för en stimulerande och utmanande ledarroll i en av Sveriges största offentliga organisationer? Då vill vi att du hör av dig.

Det här blir din nya arbetsplats
På Kvinnokliniken jobbar 260 medarbetare med gynekologisk och obstetrisk vård. Förutom förlossningsavdelning och BB-enhet har vi en gynekologi- och antenatalvårdsavdelning, en obstetrisk mottagning och en gynekologimottagning. Läkargruppen består av cirka 36 ST-läkare, specialistläkare och överläkare. Gruppen har det medicinska ansvaret och arbetar strukturerat för att höja kvaliteten på den vård Kvinnokliniken levererar så att patienter och närstående kan känna sig trygga. Bland annat läggs stort fokus på patientsäkerhet genom att förebygga vårdskador. 

Trots, eller kanske snarare på grund av det viktiga uppdraget, råder en hög och energirik stämning i gruppen. Vi har god sammanhållning, är stolta över vårt jobb och ställer upp för varandra. 

Ditt uppdrag och din roll
Vi letar efter en chef som kan gå in med stort engagemang och vilja att förvalta och utveckla enheten med Västra Götalandsregionens chefskriterier. I rollen har du har ett helhetsansvar som innefattar verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö. 

Här är det avgörande att du kan skapa förutsättningar för en stabil och god arbetsmiljö, inom vilken kliniken ges möjlighet att förbättra sin verksamhet. Du säkerställer och följer upp att verksamheten drivs med hög patientsäkerhet och god vård enligt lagar, föreskrifter och rutiner. På Kvinnokliniken är vårt mål att alltid leverera vård av toppklass.

Som chef fungerar du också som förebild och ansvarar för att leda och utveckla dina medarbetare på ett inspirerande och inkluderande sätt. Du kommunicerar tydligt vad ni ska uppnå tillsammans, förklarar hur ni ska nå dit och skapar förutsättningar för att nå uppsatta mål. Det är också viktigt att du driver förändring tillsammans med medarbetarna. Kompetens, verksamhet och arbetsmiljö utvecklas därför i dialog med dessa, vilket kräver ett lyhört och inkluderande ledarskap där du också tar ansvar för att stärka NU-sjukvårdens rykte som arbetsgivare.

Det här har du med dig till oss
Vi söker dig som är specialist inom gynekologi och obstetrik och vill leda andra läkare. Har du erfarenhet av ledarskap inom vården kan vi även tänka oss en annan utbildningsbakgrund. Du har ett stort intresse för ledarskapsfrågor, verksamhetsutveckling och kvalitetsledning. Det är dessutom meriterande om du har ledarskapsutbildning och ännu mer meriterande om du har erfarenhet av att leda läkare sedan innan.

Som chef har du förmåga att balansera rollerna som verksamhetsansvarig, ledare och arbetsgivare. Du kan värdera olika alternativ på ett konstruktivt sätt, kan förstå verksamheten långsiktigt och planera strategiskt för att nå uppsatta mål. Som ledare är du bra på att skapa delaktighet och engagemang, samtidigt är du medveten om ditt ledarskap, förstår hur det påverkar andra och är duktig på att kommunicera. 

Vid rekryteringen kommer stor vikt läggas på personlig lämplighet. 

Tjänsten är en 100% läkarchefstjänst, men vid önskemål finns möjlighet att kombinera tjänsten med kliniskt arbete.

 

Välkommen med din ansökan

Vi ser fram emot din ansökan senast den 20 augusti. I denna rekrytering samarbetar vi med Cordovan Career. För ytterligare information kring tjänsten kontakta Pia Strandh på 073-340 92 13, pia.strandh@cordovan.se. 

Du lämnar din ansökan via ansökningsformuläret på cordovancareer.se

 Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.


Senast uppdaterad: 2019-06-10 15:00