Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nuläge Västra Götaland – Kunskapsseminarium 23 maj

Var står vi idag? Hur närmar vi oss ett Västra Götaland som är hållbart och konkurrenskraftigt?

Vi bjuder in till ett seminarium där vi presenterar statistik och analyser av utvecklingen i Västra Götaland utifrån vår gemensamma målbild i den regionala utvecklingsstrategin.

Nedan kan du se inspelat seminarium.

Program - Ta del av presentationer

Nuläge Västra Götaland
Tomas Ekberg, Cecilia Olbin Gard och Joacim Waara, Samhällsanalys, Västra Götalandsregionen 

Var står vi i dag, hur har situationen förändrats och hur ser Västra Götalands förutsättningar ut för utvecklingen av demokrati, ekonomi, arbetsmarknad, välbefinnande, utbildning och delaktighet. Är Västra Götaland robust, sammanhållet, jämlikt och öppet? 

Ta del av presentationen (pdf).

Forskarrådet för Västra Götalands klimatomställning - rapport om nuläge och trender
Frances Sprei, ordförande forskarrådet, Chalmers

Utsläppsminskningen går allt för långsamt för att Västra Götaland ska nå klimatmålen och uppfylla sin del av Parisavtalet. Ett nytt forskarråd ska följa arbetet och ge rekommendationer om hur omställningen kan påskyndas.

Ta del av presentationen (pdf).

Håll koll på utvecklingen!
Karin Althoff och Maria Larsson, Samhällsanalys, Västra Götalandsregionen

Du får veta hur du själv kan hitta statistik och analyser för att följa utvecklingen i Västra Götaland. Det blir även en demonstration av färska interaktiva publikationer med nyckeltal inom regionala utvecklingsstrategins målområden och prioriteringar.

Ta del av presentationen (pdf).

Följ utvecklingen!

Fortsätt gärna följa utvecklingen i Västra Götaland genom att besöka vår statistik- och analysportal. Där kan du ta del av statistik och analyser inom hälso- och sjukvård och regional utveckling. Portalen innehåller också ämnesrelevanta länkar till externa statistiksidor och rapporter.
Besök statistik- och analysportalen.

Rapport från forskarrådet för Västra Götalands klimatomställning

En av våra största gemensamma samhällsutmaningar är att begränsa den globala uppvärmningen. Den nyligen antagna koldioxidbudgeten för Västra Götaland visar att utsläppsminskningen går allt för långsamt för att länet ska uppfylla sin del av Parisavtalet. Västra Götalandsregionen har tillsatt ett forskarråd som ska ge rekommendationer om hur aktörerna i Västra Götaland kan påskynda klimatomställningen tillsammans. Frances Sprei, Chalmers, som är ordförande i forskarrådet, deltar och presenterar rådets första rapport med fokus på trender och nuläge. Mer om forskarrådets första rapport. 

Målgrupp för seminariet

Konferensen vänder sig till dig som arbetar inom näringslivet och dess organisationer, länets 49 kommuner och fyra kommunalförbund, akademi och forskningsinstitut, det civila samhället, Västra Götalandsregionen samt länsstyrelsen och andra statliga myndigheter.


Senast uppdaterad: 2022-08-02 10:05