Podden Sex på arbetstid #71 Effekter av samtyckeslagen

Uppdaterad:
Publicerad:
Logga i röda och rosa nyanser med texten sex på arbetstid.

Senaste avsnittet av KSH:s podd Sex på arbetstid handlar om effekterna av samtyckeslagen och vad vi inom hälso- och sjukvården behöver känna till när vi möter patienter som blivit utsatta för sexuella övergrepp.

Sedan 2018 har vi haft en förändrad våldtäktslagstiftning i Sverige, en lagstiftning som bygger på att sex ska vara frivilligt.

Det här avsnittet handlar om effekterna av samtyckeslagen, hur lagen förstås och tolkas i domstolar och vilken effekt det har fått på åtal och domar. Vi pratar också om vad hälso- och sjukvårdspersonal behöver känna till och fråga om när vi möter patienter som blivit utsatta för sexuella övergrepp.

Gäster i programmet: Sara Uhnoo, docent i sociologi, Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap vid Göteborgs universitet och Moa Bladini, lektor i straffrätt vid juridiska institutionen vid Göteborgs universitet.

#71 Effekter av samtyckeslagen | Sex på arbetstid (podbean.com)

Sex på arbetstid är precis vad det låter som – en podcast om sex och sexuell hälsa som du lyssnar på under arbetstid. Podcasten görs av Kunskapscentrum för sexuell hälsa.