Välkommen till Skolmatsakademin

Skolmatsglädjen sprider sig

Skolmatsakademin samlar nu nära 50 kommuner och stadsdelsnämnder i Västra Götaland.  Se vilka som medverkar i Skolmatsakademin

Få koll på det senaste.

Arbetar du inom skolmåltider? Följ den smakfulla bloggen! som håller dig uppdaterad om vad som är på gång i Västra Götaland, Sverige och i övriga världen.

Den smakfulla bloggen

Matnyttigaste prenumerationen!

Vill få skolmatsnyheter serverade direkt i din inkorg? Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev och ta del av senaste nytt från Skolmatsakademin.

Prenumerera här!

Vad är Skolmatsakademin?

Skolmatsakademin är ett kunskapsnätverk inom Västra Götaland som vänder sig till dig som är verksam inom skola och skolrestaurang.

Skolmatsakademin har startats för att främja skolmåltiden och goda matvanor i skolan. Vi vill förmedla en positiv attityd till skollunchen och öka kunskapen om hur valet av livsmedel påverkar vår hälsa och miljö.

Skolmatsakademin finansieras av miljönämnden i Västra Götalandsregionen tillsammans med medverkande kommuner och stadsdelar i Västra Götaland.

Aktuellt April/Maj

 • Boka kvällen den 31 oktober!

  I år är det 10 år sedan Skolmatsakademins kunskapsnätverk startade och dessutom 70 år sedan den fria skolmåltiden infördes i Sverige. Det ska vi fira med en jubileumsfest utan dess like. Det blir en helkväll fylld med inspiration & framåtanda. Boka dagen!

 • Skolmåltiden fyller 70 år!

  Skolmåltiden fyller jämt och branschföreningen Kost & Näring har gjort en film som tar er igenom 70 år av historia på endast 4 minuter. En tidsresa genom den moderna skolmåltidens historia, från starten 1946 fram till idag.

 • Skolkock - ett hett yrke även bland kändisar

  Några av de mest hyllade kockarna i USA kliver in i värmen till en annan typ av kök nu: skolköken & foodservice! Läs om vad det är som gör skolmåltiderna till ett hett yrke och vilka som hoppat på trenden.

 • Mina mellanmål

  Angereds hjältar, barnens beskyddare, är gänget som presenterar läckra förslag på nyttiga mellanmål i boken Mina mellanmål. En helt ny receptbok med smaskiga mellanmål som är lätta och roliga att laga själv, oavsett om du är 7 år eller 77 år gammal!

 • Kartläggning av landets skolmåltider

  Den årligen återkommande kartläggningen av landets skolmåltider genomförs just nu i samverkan mellan Livsmedelsverket och Skolmatens vänner. Har du fått den men ännu inte svarat?

 • Månadens smaksak

  Barbara Rabarber växer och frodas i maj. Nu vill hon bjuda på kräm eller paj. Att laga nåt gott går lätt som en dans. Men sur som hon är bör hon ätas med sans.

 • Krav-certifierade skolkök i Askim-Frölunda-Högsbo

  De två skolköken på Brottkärrskolan och Hovåsskolan har blivit KRAV-certifierade. Det innebär att köken lagar mat på råvaror som lever upp till höga krav på miljöhänsyn och djurhållning.

Skolmatsakademin fyller 10 år!

10år

Missa inte årets firande när Skolmatsakademin fyller 10 år och de svenska skolmåltiderna fyller 70 år!

Mer info om vår jubileumsfest som går av stapeln den 31 oktober på Göteborgs konserthus kommer inom kort att hittas här: Skolmatsakademin/Jubileum2016

Kontakt

Ulrika Brunn, verksamhetsledare Skolmatsakademin
e-post >>
Telefon: 010-516 66 13

Postadress:
SP Food and Bioscience
Att: Skolmatsakademin/Ulrika Brunn
Frans Perssons väg 6
402 29 GÖTEBORG

Fler kontaktuppgifter till vår verksamhetsedning, nätverket och kontaktpersonerna hittar du här >>

Kalender

Nu inväntar vi höstens aktivitetesprogram som kommer ut inom kort...


På begäran

Våren 2016 - Workshop med SkolmatSverige Inbjudan hittar du här

Hösten 2016 - Skolmåltidsutbyte inom Skolmatsakademin Inbjudan hittar du här


Programöversikt

Här finner du hela Skolmatsakademins aktivitetsprogram våren 2016: Skolmatsakademins aktivitetsprogram


Följ oss!


Facebook.com/SkolmatsakademinYoutube-ikonSmakfulla bloggen

Skolmatsakademin twittrar


uiqt|wB}tzqsi5jz}vvH{x5{muiqt|wB}tzqsi5jz}vvH{x5{m}tzqsi5jz}vvH{x5{muiqt|wB}tzqsi5jz}vvH{x5{m}tzqsi5jz}vvH{x5{muiqt|wBxw{|H%vozmoqwv5{mxw{|H%vozmoqwv5{m