Välkommen till Skolmatsakademin

Skolmatsglädjen sprider sig

Skolmatsakademin samlar nu fler än 50 kommuner och stadsdelsnämnder i Västra Götaland.  Se vilka som medverkar i Skolmatsakademin

Få koll på det senaste.

Arbetar du inom skolmåltider? Följ den smakfulla bloggen! som håller dig uppdaterad om vad som är på gång i Västra Götaland, Sverige och i övriga världen.

Den smakfulla bloggen

Matnyttigaste prenumerationen!

Vill få skolmatsnyheter serverade direkt i din inkorg? Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev och ta del av senaste nytt från Skolmatsakademin.

Prenumerera här!

Vad är Skolmatsakademin?

Skolmatsakademin är ett kunskapsnätverk inom Västra Götaland som vänder sig till dig som är verksam inom skola och skolrestaurang.

Skolmatsakademin har startats för att främja skolmåltiden och goda matvanor i skolan. Vi vill förmedla en positiv attityd till skollunchen och öka kunskapen om hur valet av livsmedel påverkar vår hälsa och miljö.

Skolmatsakademin finansieras av miljönämnden i Västra Götalandsregionen tillsammans med medverkande kommuner och stadsdelar i Västra Götaland.

Aktuellt Oktober

 • Pär Päron säger Hej!

  Månadens smaksak hyllar våra svenska höstfrukter! I denna nya serie med bordsryttare sätter vi fart på upptäckarlusten och diskussionerna kring matborden i förskolan. Sedan årets (2016) början har vi släppt en ny bordsryttare i månaden på temat  månade......

 • Hallå där Dals-Ed!

  Hallå där! är en frågeserie som uppmärksammar nyheter och vardagligheter i skolmatens värld. Inga frågor är för små eller för stora för att ställa. Svarar gör någon i Skolmatsakademins nätverk. Denna månad om matsvinn!

 • Offentliga skolkockar med vassa Instagram kunskaper

  Nu är det dags för att visa upp våra instagramande skolkockar! Rivna morötter i motljus och vackert stylade vegobiffar. Nybakade frallor som väcker aptiten. Många är numera de offentliga kockarna som visar upp sitt arbete och sin vardag på Instagram.

 • Receptlitteratur för offentliga kök

  Vi har äntligen samlat "the best of the best" när det kommer till kokböcker och recept skapade för storkök. I många fall är de också skapade AV storkök eller skolkockar! Kanske hittar du din nya favorit i vår lista!

 • Skolmåltider i Västra Götaland - hur hänger allt ihop?

  Är du sugen på lite fakta och statistik om skolmåltiderna i Sverige & Västra Götaland specifikt? Vi har tagit fram en enkel infografik som fokuserar på hur folkhälsa, miljö & skollunchen hänger ihop. Ladda ned idag!

 • Mat på hållbar väg

  Tips till alla lärare & pedagoger! Skolan har i uppdrag att ge eleverna kunskap och kompetenser att agera för hållbar utveckling. Varför inte jobba med maten som ett medel för att nå målet? Rykande färskt lärarmaterial ute nu från WWF!

 • Ny kunskapsportal om mat och hälsa!

  Något för alla er mat- & hälsointresserade där ute: Nutritionsfakta.se är en sprillans ny kunskapsportal om mat och hälsa! Portalen bidrar till en saklig samhällsdebatt - den säger som det är när det kommer till mat & hälsa helt enkelt!

750 st av våra närmaste skolmatsvänner...

...kommer att samlas på Göteborgs konserthus den 31 oktober för att fira Skolmatsakademin 10 år och de svenska skolmåltiderna 70 år!

Nu är anmälan till jubileumskvällen stängd att vi kan glatt konstatera att intresset varit stort och förväntningarna är fortsatt höga. Det kommer att bli en fantastisk kväll.
Vi ses där!

Jubileumslogga

Kontakt

Ulrika Brunn, verksamhetsledare Skolmatsakademin
e-post >>
Telefon: 010-516 66 13

Postadress:
SP Food and Bioscience
Att: Skolmatsakademin/Ulrika Brunn
Frans Perssons väg 6
402 29 GÖTEBORG

Fler kontaktuppgifter till vår verksamhetsledning, nätverket och kontaktpersonerna hittar du här >>

Kalender hösten 2016

Höstens aktivitetsprogram

Skolmatsakademins aktivitetsprogram för hösten 2016


Oktober

31/10 Skolmatsakademins 10-års jubileum Spara-datumet flyer hittar du här Inbjudan finner du här Anmälan stängde den 14 oktober. Mer info hittar du på vår Jubileumssida


November

2/11 - Cookshop med baljväxter i samarbete med Accademia Di Luca Inbjudan hittar du här Anmälan sker via Regionkalendern FULLBOKAT

11/11 - Studiebesök med tema: Fisk Avslutande studiebesök för deltagare i Skolmatsakademins kollegiala skolmåltidsutbyte under ht16 Inbjudan hittar du här


På begäran

Hösten 2016 - Workshop med SkolmatSverige Inbjudan hittar du här

Hösten 2016 - Skolmåltidsutbyte inom Skolmatsakademin Inbjudan hittar du här


Följ oss!


Facebook.com/SkolmatsakademinYoutube-ikon

Smakfulla bloggen  Instagram

Skolmatsakademin twittrar


uiqt|wB}tzqsi5jz}vvH{x5{muiqt|wB}tzqsi5jz}vvH{x5{m}tzqsi5jz}vvH{x5{muiqt|wB}tzqsi5jz}vvH{x5{m}tzqsi5jz}vvH{x5{muiqt|wBxw{|H%vozmoqwv5{mxw{|H%vozmoqwv5{m