Välkommen till Skolmatsakademin

Skolmatsglädjen sprider sig

Skolmatsakademin samlar nu fler än 50 kommuner och stadsdelsnämnder i Västra Götaland.  Se vilka som medverkar i Skolmatsakademin

Få koll på det senaste.

Arbetar du inom skolmåltider? Följ den smakfulla bloggen! som håller dig uppdaterad om vad som är på gång i Västra Götaland, Sverige och i övriga världen.

Den smakfulla bloggen

Matnyttigaste prenumerationen!

Vill få skolmatsnyheter serverade direkt i din inkorg? Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev och ta del av senaste nytt från Skolmatsakademin.

Prenumerera här!

Vad är Skolmatsakademin?

Skolmatsakademin är ett kunskapsnätverk inom Västra Götaland som vänder sig till dig som är verksam inom skola och skolrestaurang.

Skolmatsakademin har startats för att främja skolmåltiden och goda matvanor i skolan. Vi vill förmedla en positiv attityd till skollunchen och öka kunskapen om hur valet av livsmedel påverkar vår hälsa och miljö.

Skolmatsakademin finansieras av miljönämnden i Västra Götalandsregionen tillsammans med medverkande kommuner och stadsdelar i Västra Götaland.

Aktuellt Maj/Juni

 • Att mäta det omätbara inom kostverksamhet

  En etablerad samverkan kring jämförelser inom kostverksamheter finns idag i ett unikt jämförelsenätverk. Nätverket engagerar idag ett tiotal kommuner utspridda i hela landet. Nu söker detta jämförelsenätverket kontakt med fler kommuner med ett lika sto......

 • De sätter guldkant på den 31 oktober

  Skolmatsakademins jubileumsfest ska vara en kväll där vi sätter fokus på nätverkets bedrifter, skolmåltidens historia & inspiration inför framtiden. Nu kan vi äntligen avslöja kvällens konferencierer - med erfarenhet av att blicka tillbaka i historien...

 • 2016 - ett år med bönorna i fokus!

  För att fira Baljväxternas år 2016 så samlar vi nu in era bästa recept med just baljväxterna i fokus. Visst finns de där ute - mättande, kreativa, goda och vackra recept som passar till offentliga kök?

 • Sommarens smaksaker

  Vi fortsätter med årets bordsryttarsuccé och presenterar sommarens nya smakkompisar; Tubbe, Märta och Majsan. Nu sätter vi fart på upptäckarlusten och diskussionerna runt matbordet!

 • Senaste nytt från måltidernas myndigheter

  Den senaste månaden har det märkts att flitens lampa lyser hos Livsmedelsverket i Uppsala. Det händer nämligen en massa roliga saker och vi är inte sena med att hålla er uppdaterade.

 • Vårens genomförda aktiviteter

  Under den gångna våren så har vi i Skolmatsakademin hunnit med att arrangera inte mindre än sju olika utbildningsdagar, inspirationsaktiviteter och nätverksträffar för våra medlemmar. Du vet väl att du hittar all dokumentation här på hemsidan?

Det går fort när man har roligt...

Glad sommar

Nu har nästintill hela vårterminen och till på köpet hela skolåret 2015/2016 passerat. Snart är det dags för välbehövligt sommarlov för alla er i kök, klassrum och kontor. 
Även Skolmatsakademin tar sommarlov och är åter med uppdaterad hemsidan & nyhetsbrev i slutet av augusti.

Tills dess -> du vet väl att vi har både snygga bordsryttare, menymallar som hör sommaren till? Du hittar dem på: Bordsryttare  Menymallar

Kontakt

Ulrika Brunn, verksamhetsledare Skolmatsakademin
e-post >>
Telefon: 010-516 66 13

Postadress:
SP Food and Bioscience
Att: Skolmatsakademin/Ulrika Brunn
Frans Perssons väg 6
402 29 GÖTEBORG

Fler kontaktuppgifter till vår verksamhetsledning, nätverket och kontaktpersonerna hittar du här >>

Kalender hösten 2016

Höstens aktivitetesprogram

Skolmatsakademins aktivitetsprogram för hösten 2016


Augusti

17/8 - Projektstart Validering kock 2.0 Inbjudan hittar du här OBS! Anmälan sker via Validering Väst (se inbjudan).


September

6/9 - Ute är inne. Inspiration kring skolträdgårdar Inbjudan hittar du här Anmälan sker via Regionkalendern

7/9 - Workshop med SkolmatSverige - kvalitetsbevis i handen Inbjudan hittar du här Anmälan sker via Regionkalendern

28/9 - Styling och matfotografi för offentliga kockar Inbjudan hittar du här Anmälan sker via Regionkalendern


Oktober

4/10 Stockholm - Lek och lär med maten i förskolan Inbjudan hittar du här Anmälan sker via Nationellt Centrum för Måltiden. Medlemmar kan ange "Skolmatsakademin" vid anmälan (exempelvis under specialkost) för att få halva anmälningsavgiften subventionerad.

18/10 Göteborg - Lek och lär med maten i förskolan Inbjudan hittar du här  Anmälan sker via Nationellt Centrum för Måltiden. Medlemmar kan ange "Skolmatsakademin" vid anmälan (exempelvis under specialkost) för att få halva anmälningsavgiften subventionerad.

31/10 Skolmatsakademins 10-års jubileum Spara-datumet flyer hittar du här Anmälan öppnar 15 augusti. Mer info hittar du på vår Jubileumssida


November

2/11 - Cookshop med baljväxter i samarbete med Accademia Di Luca Inbjudan hittar du här Anmälan sker via Regionkalendern


På begäran

Hösten 2016 - Workshop med SkolmatSverige Inbjudan hittar du här

Hösten 2016 - Skolmåltidsutbyte inom Skolmatsakademin Inbjudan hittar du här


Följ oss!


Facebook.com/SkolmatsakademinYoutube-ikonSmakfulla bloggen

Skolmatsakademin twittrar


uiqt|wB}tzqsi5jz}vvH{x5{muiqt|wB}tzqsi5jz}vvH{x5{m}tzqsi5jz}vvH{x5{muiqt|wB}tzqsi5jz}vvH{x5{m}tzqsi5jz}vvH{x5{muiqt|wBxw{|H%vozmoqwv5{mxw{|H%vozmoqwv5{m