Välkommen till Skolmatsakademin

Skolmatsglädjen sprider sig

Skolmatsakademin samlar nu fler än 50 kommuner och stadsdelsnämnder i Västra Götaland.  Se vilka som medverkar i Skolmatsakademin

Få koll på det senaste.

Arbetar du inom skolmåltider? Följ den smakfulla bloggen! som håller dig uppdaterad om vad som är på gång i Västra Götaland, Sverige och i övriga världen.

Den smakfulla bloggen

Matnyttigaste prenumerationen!

Vill få skolmatsnyheter serverade direkt i din inkorg? Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev och ta del av senaste nytt från Skolmatsakademin.

Prenumerera här!

Vad är Skolmatsakademin?

Skolmatsakademin är ett kunskapsnätverk inom Västra Götaland som vänder sig till dig som är verksam inom skola och skolrestaurang.

Skolmatsakademin har startats för att främja skolmåltiden och goda matvanor i skolan. Vi vill förmedla en positiv attityd till skollunchen och öka kunskapen om hur valet av livsmedel påverkar vår hälsa och miljö.

Skolmatsakademin finansieras av miljönämnden i Västra Götalandsregionen tillsammans med medverkande kommuner och stadsdelar i Västra Götaland.

Aktuellt November

 • Pål Blomkål rundar av året!

  Det finns många sorters kål. Och de är perfekta i ett mål. De växer så det knakar. Oj, så gott de smakar!

 • Hallå där Mölndal!

  Hallå där! är en frågeserie som uppmärksammar nyheter och vardagligheter i skolmatens värld. Inga frågor är för små eller för stora för att ställa. Svarar gör någon i Skolmatsakademins nätverk. Denna månad om måltidspedagogik!

 • Bra måltider i förskolan

  Livsmedelsverkets nya råd "Bra måltider i förskolan" lanserades under hösten och Skolmatsakademin har varit med och påverkat resultatet! Läs mer om råden här!

 • Höstens genomförda aktiviteter

  Hösten har minst sagt varit händelserik och nu finns allt från höstens utbildningar, inspirationsdagar, utbyten, studiebesök & 10-års jubileum att hitta under "Genomförda aktiviteter"!

 • Jubileumsfilmer nu tillgängliga på Youtube!

  Under jubileumskvällen den 31 oktober så visades några filmer som Skolmatsakademin producerat under det gångna året, med särskilt syfte att belysa nätverkets utveckling. Se själva vad nyckelpersonerna har att säga...

 • Hållbar upphandling av mat - nytt stöd finns!

  Upphandlingsmyndigheten har tagit fram ett nytt tillämpningsstöd för upphandling av livsmedel och måltidstjänster. Stödet ska ge vägledning åt interna beställare och upphandlare i arbetet med hållbarhetskriterier när man upphandlar. Läs mer här!

 • Tips - lär er mer om Lärande hållbara måltider!

  Tips till alla er som är intresserade av Lärande och hållbara måltider i våra offentliga kök och restauranger och som ännu inte har den 8:e december uppbokade i era kalendrar!

Om skolmat på radion 31 oktober!

Lyssnade du på Sveriges Radio på morgonen den 31 oktober?
Då kanske du hörde Ulrika, verksamhetsledare på Skolmatsakademin prata skolmat. Om inte så finns fortfarande chansen att lyssna här nedan.
Skolmatsakademin medverkade i morgonprogrammet på P4 Göteborg på tal om de svenska skolmåltiderna 70 år:

Kontakt

Ulrika Brunn, verksamhetsledare Skolmatsakademin
e-post >>
Telefon: 010-516 66 13

Postadress:
SP Food and Bioscience
Att: Skolmatsakademin/Ulrika Brunn
Frans Perssons väg 6
402 29 GÖTEBORG

Fler kontaktuppgifter till vår verksamhetsledning, nätverket och kontaktpersonerna hittar du här >>

Kalender - Aktuella händelser

December

5/12 - UF:s politikerutbildning Skolmatsakademin arrangerar ett skolmatsseminarium för representanter i Göteborgs stads Ungdomsfullmäktige, som en del utav deras politikerutbildning. Deltagare är ungdomar 11-17 år, ledamöter och ersättare i UF. Köpmansgatan 20, Göteborg

9/12 - Nobel week dialogue Skolmatsakademin tillsammans med Västra Götalandsregionen samt pedagoger, kockar och barn från Härryda kommun är värdar för en monter under konferensen. Temat på dagen har "Your Plate, Our Future - The future of food". Stockholm City Conference Center, Stockholm 

Följ oss!


Facebook.com/SkolmatsakademinYoutube-ikon

Smakfulla bloggen  Instagram

Skolmatsakademin twittrar


uiqt|wB}tzqsi5jz}vvH{x5{muiqt|wB}tzqsi5jz}vvH{x5{m}tzqsi5jz}vvH{x5{muiqt|wB}tzqsi5jz}vvH{x5{m}tzqsi5jz}vvH{x5{muiqt|wBxw{|H%vozmoqwv5{mxw{|H%vozmoqwv5{m