Migränappen

Migränappen ska hjälpa användaren att få en större förståelse för sin huvudvärk/migrän, och på så vis kunna hantera den bättre. Oavsett om man har en vårdkontakt eller inte.

Ladda ner Migränappen

Ladda ner appen i App Store och Google Play. Migränappen är kostnadsfri och riktar sig till alla som är 16 år eller äldre.

Ladda ner Migränappen för dig med iPhone

Hämta i App Store

Ladda ner Migränappen för dig med android

Hämta i Google Play
En kvinna sitter på en bänk och tittar i sin mobil.

Vad är migrän?

Den näst vanligaste formen av huvudvärk är migrän. Den kommer oftast i intensiva anfall och kan hålla i sig i upp till tre dygn eller mer varje gång. Sjukdomen går inte över, men du kan få både läkemedel och annan behandling som lindrar besvären. Läs mer om migrän på 1177.se.

En tjej som lyssnar.
Fotograf: Jonas Ingman/Westsweden.com

Vårdpodden - så ska migränvården förbättras

I Vårdpodden får vi höra hur Migränappen kan vara till hjälp för den som är drabbad och vilka som är de bästa funktionerna i appen samt hur VGR vill förbättra migränvården.

Planerade förbättringar av appen

Vi arbetar ständigt med att förbättra Migränappen med både enklare, bättre och fler funktioner. En del saker kommer i nästa uppdatering, medan en del saker jobbar vi på att lösa på längre sikt. 

På kortare sikt

  • Filmer - vårt informationsavsnitt "Lär mer" utökas med filmer från de professioner som jobbar på den regionala migränmottagningen på Sahlgrenska. Ett komplement till de skriftliga texter som finns under Lär mer-avsnittet där vi hoppas att du som använder appen bl a ska få ett ännu större förståelse hur migrän kan behandlas på olika sätt.
  • Läkemedel som tas regelbundet – du som användare ska kunna lägga in dina förebyggande läkemedel så att det är enkelt att hålla koll på de läkemedel som tas och som tidigare tagits. Även bra att kunna visa upp vid ett vårdmöte.
  • Uppföljning - följa upp i egen valda perioder. Exempelvis att kunna följa upp hur ett förebyggande läkemedel har påverkat antalet dagar med migrän eller huvudvärk eller om smärtan- och hindrandenivån har sänkts. 
  • Eget namn på läkemedel – vi skapar en möjlighet att själv döpa ditt läkemedel som inte finns i listan för enklare uppföljning och att kunna särskilja om du har flera läkemedel som ligger under ”Annat läkemedel”.
  • Hormoncykeln – visa din hormoncykel i kalendern för att kunna se om det finns samband mellan migrän och menstruation och/eller ägglossning.
  • Klickbar kalender – Kalenderfunktionen uppdateras med bland annat en möjlighet att klicka i kalendern för att snabbt hitta de inlägg som skapats den dagen med mera.
  • Återupprepa aktiviteter – en möjlighet att snabbt lägga in aktiviteter som återkommer en viss tid och dag från vecka till vecka.
  • Översikt – vi fyller på översikten med diagram, sammanställningar osv. Detta för att hjälpa dig att samla den information du lagt in i appen och ge dit fler insikter.  

På lite längre sikt 

Målsättningen är att användaren ska kunna dela sin huvudvärkskalender med en vårdkontakt. På så vis kan till exempel en läkare eller annan vårdkontakt förbereda ett kommande möte med patienten utifrån värdena som registrerats i appen.