Migränappen

Migränappen hjälper dig att förstå din huvudvärk eller migrän, och på så vis hantera den bättre. Du kan använda appen oavsett om du har en vårdkontakt eller inte.

Ladda ner Migränappen

Ladda ner appen i App Store och Google Play. Migränappen är kostnadsfri och riktar sig till alla som är 16 år eller äldre.

Ladda ner Migränappen för dig med iPhone

Hämta i App Store

Ladda ner Migränappen för dig med android

Hämta i Google Play
En kvinna sitter på en bänk och tittar i sin mobil.

Vad är migrän?

Den näst vanligaste formen av huvudvärk är migrän. Den kommer oftast i intensiva anfall och kan hålla i sig i upp till tre dygn eller mer varje gång. Sjukdomen går inte över, men du kan få både läkemedel och annan behandling som lindrar besvären. Läs mer om migrän på 1177.se.

En tjej som lyssnar.
Fotograf: Jonas Ingman/Westsweden.com

Vårdpodden - så ska migränvården förbättras

I Vårdpodden får vi höra hur Migränappen kan vara till hjälp för den som är drabbad och vilka som är de bästa funktionerna i appen samt hur VGR vill förbättra migränvården.

Planerade förbättringar av appen

Vi arbetar ständigt med att förbättra Migränappen med både enklare, bättre och fler funktioner. En del saker kommer i nästa uppdatering, medan en del saker jobbar vi på att lösa på längre sikt. 

På kortare sikt

  • Klickbar kalender – Kalenderfunktionen uppdateras med bland annat en möjlighet att klicka i kalendern för att snabbt hitta de inlägg som skapats en specifik dag mm. Den nya designen ger en bättre överblick och underlättar både redigering och att hitta mönster.
  • Översikt – vi fyller på översikten med diagram, sammanställningar osv. Detta för att hjälpa dig att samla den information du lagt in i appen och ge dig fler insikter. 
  • Återupprepa aktiviteter – en möjlighet att snabbt lägga in aktiviteter som återkommer en viss tid och dag från vecka till vecka.
  • Hormoncykeln – visa din hormoncykel i kalendern för att kunna se om det finns samband mellan migrän och menstruation.

På lite längre sikt 

Målsättningen är att du som användare ska kunna dela din huvudvärkskalender med en vårdkontakt. På så vis kan till exempel en läkare eller annan vårdkontakt förbereda ett kommande möte med dig som patient utifrån värdena som registrerats i appen.

Vi jobbar också för att du som användare ska kunna få påminnelser som du ställer in när du vill ha, för att lättare komma ihåg att fylla i appen med relevant information.