Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Migränappen

Migränappen ska hjälpa användaren att få en större förståelse för sin huvudvärk/migrän, och på så vis kunna hantera den bättre. Oavsett om man har en vårdkontakt eller inte.

Ladda ner Migränappen

Ladda ner appen i App Store och Google Play. Migränappen är kostnadsfri och riktar sig till alla som är 16 år eller äldre.

Ladda ner Migränappen för dig med iPhone

Ladda ner Migränappen för dig med android

Bild som säger Ladda ned på Google Play och Hämta i App Store.

Lämna feedback eller ställ en fråga

Fält markerade med * är obligatoriska och måste fyllas i

Vilken enhet/telefon använder du?
En kvinna sitter på en bänk och tittar i sin mobil.

Vad är migrän?

Den näst vanligaste formen av huvudvärk är migrän. Den kommer oftast i intensiva anfall och kan hålla i sig i upp till tre dygn eller mer varje gång. Sjukdomen går inte över, men du kan få både läkemedel och annan behandling som lindrar besvären. Läs mer om migrän på 1177.se.

En tjej som lyssnar.
Fotograf: Jonas Ingman/Westsweden.com

Vårdpodden - så ska migränvården förbättras

I Vårdpodden får vi höra hur Migränappen kan vara till hjälp för den som är drabbad och vilka som är de bästa funktionerna i appen samt hur VGR vill förbättra migränvården.

Planerade förbättringar av appen

Vi arbetar ständigt med att förbättra Migränappen med både enklare, bättre och fler funktioner. En del saker kommer i nästa uppdatering, medan en del saker jobbar vi på att lösa på längre sikt. 

På kortare sikt

  • Enklare att fylla i start- och stopptid för ett migränanfall med alternativet ”hela dagen”. 
  • Fylla i flera dagar med migrän vid ett tillfälle.
  • Säkerhetskopiering för Iphone - lagring av data i användarens iCloud (för android lagras redan data på det egna Google-kontot).
  • Läkemedel som tas regelbundet – att du som användare ska kunna lägga in dina förebyggande läkemedel så att det är enkelt att hålla reda på de läkemedel som tas, och att kunna visa upp vid ett vårdmöte.  
  • Läkemedel helt separerat från migränanfallens dagliga notering. Detta gör att det blir lättare att följa upp och ändra inlagda läkemedel samt att intag av läkemedel sker på samma sätt, oavsett om man lägger in det i samband med en huvudvärk eller inte.  
  • Jämföra olika perioder före och efter ett visst datum – vid exempelvis en ny behandling har påbörjats eller tidigare behandling har justerats.   

På lite längre sikt 

Målsättningen är att användaren ska kunna dela sin huvudvärkskalender med en vårdkontakt. På så vis kan till exempel en läkare eller annan vårdkontakt förbereda ett kommande möte med patienten utifrån värdena som registrerats i appen.


Senast uppdaterad: 2023-07-07 08:50