Lyssna på Sex på arbetstid #66 och #67

Publicerad:
Logga i röda och rosa nyanser med texten sex på arbetstid.

Starta höstterminen med KSH:s podd Sex på arbetstid i lurarna – i två färska avsnitt pratar vi om hedersrelaterat våld och förtryck respektive PMS och PMDS.

#66 PMS och PMDS

Premenstruellt syndrom, PMS, innebär att man får kroppsliga och mentala besvär innan mens. Det kan handla om irritation, humörsvängningar och svullna bröst. De allra flesta får någon typ av besvär, men för en del kan lidandet vara så stort att man behöver söka hjälp.

I det här avsnittet pratar vi om PMS och premenstruellt dysforiskt syndrom, PMDS, med farmakologen och professorn Elias Eriksson.

#66 PMS och PMDS | Sex på arbetstid (podbean.com)

#67 Hedersrelaterat våld och förtryck

Hedersrelaterat våld och förtryck handlar om att upprätthålla kollektiva normer och värderingar, i synnerhet kring kön och sexualitet.

I det här avsnittet pratar vi med Eivan Heidari, barnmorska på ungdomsmottagningen i Angered och Regionalt stödcentrum heder. Vi pratar om hur heder ser ut i människors vardag, hur vi i vården kan ställa frågor och göra riskbedömningar och hur vi kan hjälpa personer som är utsatta.

#67 Hedersrelaterat våld och förtryck | Sex på arbetstid (podbean.com)

Sex på arbetstid är precis vad det låter som – en podcast om sex och sexuell hälsa som du lyssnar på under arbetstid. Podcasten görs av Kunskapscentrum för sexuell hälsa.