Mahmoud, trainee 2022-2023

Mahmoud med en grå betongvägg bakom sig

 

Vad har du för utbildningsbakgrund?

Jag har läst systemutveckling på NBI handelsakademin i Göteborg

Hur har du upplevt traineeprogrammet? 

Den har varit väldigt bra, jag är faktiskt väldigt nöjd. Jag har lärt mig något nytt varje dag och har utvecklats inom olika områden som till exempel programmering, IT och management. Jag är väldigt nöjd.  

Vad har du fått göra under traineeprogrammet? 

Jag har fått göra många olika saker, bland annat studiebesök ute i VGR:s olika verksamheter. Här på koncernstab digitalisering har jag fått göra mitt praktikarbete inom infrastruktur och cybersäkerhet och sektion plattformar med AI och machinelearning.  

Vad är det bästa med traineeprogrammet? 

Det är svårt att bara att säga en sak, det är flera delar som varit bra. Men som trainee har vi fått möjlighet att jobba på olika avdelningar och prova på att jobba med olika saker som till exempel programmering och devops. Det finns kanske inte så många andra arbetsgivare där det finns möjlighet att få prova på så många olika områden inom IT och digitalisering och där det dessutom finns möjligheter att utveckla sig. Jag är jättenöjd.  

Hur upplever du att du tagits emot? 

Alla vi traineer har känt oss väldigt välkomna. Alla som vi kommit i kontakt med har varit hjälpsamma och det team som jag jobbat närmast har velat hjälpa mig att utvecklas och nå mina mål. Det har verkligen känts som att de investerat i mig och prioriterat att lära mig saker.  

Vad har du lärt dig under traineetiden? 

Jag har lärt mig en hel del om VGR som organisation. Att vi är Sveriges största arbetsgivare med mer än 56 000 anställda. Det är väldigt stort faktiskt. Och att vi är över 800 personer som jobbar med IT och att det finns stora möjligheter att byta arbetsuppgifter internt och utveckla sig. Det har varit lärorikt att se hur de jobbar inom vården, de är så duktiga och gör ett fantastiskt jobb, men de har samtidigt många utmaningar.  

Yrkesmässigt så kan jag nu säga att jag är programmerare och jobbar med devops. Det var ett nytt yrke för mig, jag började från början och har utvecklats under den här tiden.  

Vad skulle du vilja säga till någon som funderar på att söka till det här traineeprogrammet?  

Att möjligheterna som finns här finns nog inte hos så många andra IT-organisationer.