Sebastian, trainee 2022-2023

Sebastian med en grå betongvägg bakom sig

 

Vad har du för utbildningsbakgrund?

Jag har läst en yrkesutbildning till applikationsutvecklare med fokus på mobila enheter på IT-högskolan i Göteborg. Är även utbildad nätverkstekniker.

Vad fick dig att söka till traineeprogrammet, vad var det som lockade? 

Jag var i kontakt med VGR i samband med att de sökte applikationsutvecklare. Jag såg det här programmet och sökte det också. Traineeprogrammet kändes relevant kopplat till min utbildning och att steget in till yrkeslivet kändes lite lägre och enklare än att direkt som applikationsutvecklare.  

Vad har du fått göra under traineetiden? 

Det har varit en del föreläsningar och information från de olika avdelningarna, vad de gör och hur de jobbar tillsammans inom koncernstab digitalisering. Vi har även varit på studiebesök ute i VGR:s olika verksamheter för att se hur de jobbar och hur IT fungerar på plats.

I projektarbetet har jag jobbat med appteamet och utvecklat vårdrelaterade appar.  

Var det något som överraskade dig under traineetiden? 

Ja, att de som jobbar här är så kunniga och villiga att hjälpa till. Jag upplever att det här är en mer öppen arbetsplats där man hjälps åt istället för att köra sin egen grej. Även om kollegor är upptagna så återkommer de alltid och hjälper till med det jag bett om.  

Hur upplever du att du tagits emot? 

Jättebra! Jag har känt mig välkomnad. Jag kände redan från första dagen när jag fick datorn att jag var en del av teamet. Det har varit ett trevligt mottagande av alla vi haft att göra med, både av de som föreläst, de vi besökt och de som hållit i programmet. 

Varför ska en söka just till VGR? 

Koncernstab digitaliserings traineeprogram är nytt och det finns kanske större möjligheter att påverka din resa här än om du valt ett annat program som pågått i flera år. Man får ett stort kontaktnät inom Västra Götalandsregionen genom att man får träffa så många människor från olika verksamheter. Sen är det ju upp till en själv hur man väljer att förvalta de kontakterna, men möjligheterna finns. Jag upplever också att det finns stora chanser till att få fortsätta jobba med det man önskar efter avslutad traineeperiod.   

Vad är intressant med Västra Götalandsregionen? 

I och med att så mycket är vårdrelaterat utvecklar vi appar som faktiskt gör nytta för människor. Det var också min tanke när jag började läsa till applikationsutvecklare, att jag ville utveckla appar som kan förbättra livet för någon.