Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Förnybar elproduktion

För att öka försörjningsgraden och svara på ett växande behov av grön el i Västsverige behöver både vindkraft på land och till havs samt solkraft byggas ut. Därför kan VGR ge stöd till kommuner som vill driva på elektrifieringen.

Västra Götaland är i dag en av de ledande regionerna inom elproduktion från sol- och vindkraft, men har ändå ett stort importbehov och importerar cirka 75 procent av den el som används. Den största elproduktionen kommer från vind- och vattenkraft. För att öka försörjningsgraden och svara på ett växande behov av grön el behöver både vindkraft på land och till havs samt solkraft byggas ut.

Stöd för förnybar elproduktion eller elnätsfrågor

Potentialen och intresset för att bygga ny kraftproduktion är stor, i Västra Götaland finns det stora möjligheter till att underlätta elektrifieringen av industrin och nya jobb, men framgång kräver en hållbar planering.

VGR erbjuder därför ett stöd för förnybar elproduktion och/eller elnätsfrågor till kommuner, grupper av kommuner eller kommunalförbund i Västra Götaland som vill jobba med sin elektrifieringsresa.

Stöd till kommunerna för förnybar elproduktion eller elnätsfrågor

Profilbild av Fredrik Dahlström Dolff

Fredrik Dahlström Dolff

Regionutvecklare – energisystem - förnybar energi
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-06-30 16:14