Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19: Har du symtom som hosta, andningsbesvär eller feber. Håll dig undan sociala kontakter där du riskerar att sprida smitta, i såväl arbetsliv som privatliv. Tänk särskilt på sköra äldre och personer med allvarliga sjukdomar.

  • Närstående bör undvika onödiga besök på sjukhus och äldreboenden, och aldrig göra ett besök om man har luftvägssymtom.
  • På akutmottagningen ställs frågor om luftvägssymtom och antal medföljande till akutmottagningen begränsas.

Känner du dig orolig, ta del av informationen på Folkhälsomyndigheten.se och måste du prata med någon om covid-19, ring nationella informationsnumret 11313. Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset, läs på 1177.se om hur du kontaktar vården.

Barn med lågt blodsocker

Ett nyfött barn kan av olika anledningar ha ett lågt blodsocker. Detta kan  bland annat ses hos barn som är för tidigt födda eller vars födelsevikt avviker från förväntad vikt.

Om mamman har haft diabetes eller förhöjda blodsockervärden under graviditeten kan även detta leda till att barnet får ett lågt blodsocker efter förlossningen. Även barn som har drabbats av syrebrist under förlossningen kan ha lågt blodsocker. 

Barnet följs då noga med blodprover för att fastställa blodsockervärden och tillmatas tidigt med antingen donerad pastöriserad bröstmjölk eller bröstmjölksersättning.

Ibland kan barnet även behöva ett ”sockerdropp” direkt in i blodbanan via en så kallad PVK, en tunn plastslang som sätts in i ett av barnets blodkärl.


Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:24