Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19: Har du symtom som hosta, andningsbesvär eller feber. Håll dig undan sociala kontakter där du riskerar att sprida smitta, i såväl arbetsliv som privatliv. Tänk särskilt på sköra äldre och personer med allvarliga sjukdomar.

  • Närstående bör undvika onödiga besök på sjukhus och äldreboenden, och aldrig göra ett besök om man har luftvägssymtom.
  • På akutmottagningen ställs frågor om luftvägssymtom och antal medföljande till akutmottagningen begränsas.

Känner du dig orolig, ta del av informationen på Folkhälsomyndigheten.se och måste du prata med någon om covid-19, ring nationella informationsnumret 11313. Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset, läs på 1177.se om hur du kontaktar vården.

Barn med infektion

En anledning till att nyfödda barn vårdas på neonatalavdelning kan vara att de drabbats av en infektion, antingen under fostertiden, under förlossningen eller efter födelsen.

Ett nyfött barn som har en infektion visar oftast tecken som snabb andning, instabil kroppstemperatur, trötthet, irritabilitet och matningssvårigheter.

Barnet behandlas med antibiotika som ges via en plastslang i blodbanan, så kallad PVK, några gånger per dygn under en till två veckor.

Infektionsprover följs under tiden för att kunna avgöra effekten av behandlingen. 


Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:43