Henrietta Arwin blir direktör för Regionhälsan

Publicerad:
Porträttfoto. Kvinna med bakåtkammat hår. Mörk kavaj.

Det blir Henrietta Arwin som efterträder Karin Holm Kaloczy som direktör för Regionhälsan i Västra Götalandsregionen. Hon tillträder den 1 februari 2024.

Regiondirektör Håkan Sandahl har utsett Henrietta Arwin till ny direktör för Regionhälsan. Hon arbetar i dag som primärvårdschef i Närhälsan. Hon är också aktiv i flera regionala och delregionala projekt och forskar om kombinerad digital och fysisk primärvård. Bakom sig har hon många år som chef och hon är även specialist i allmänmedicin.

– I Henrietta Arwin ser jag en erfaren, lyhörd och målmedveten chef med vilja och förmåga att samverka såväl internt som med externa parter. Hon har en gedigen bakgrund och leder med trygghet och förtroende, utan att gå in i detaljer. Dessutom har hon ett genuint engagemang i att utveckla framtidens nära vård, vilket är avgörande för den nödvändiga omställning som vi nu gör inom hälso- och sjukvården, säger regiondirektör Håkan Sandahl.

– Regionhälsan är en förvaltning med stor bredd och många betydelsefulla verksamheter. Jag är glad att ha fått förtroendet att vara med och leda och utforma vården för invånarna tillsammans med alla medarbetare. Regionhälsan har många viktiga utvecklingsarbeten som jag ser fram emot att få ta del av. En del av det handlar om digitalisering – en fråga som jag är mycket engagerad i. Att jobba digitalt när det går och fysiskt när det behövs är centralt för att vi ska klara framtida utmaningar men jag ser att digitaliseringen är ett verktyg, inte ett mål i sig, säger Henrietta Arwin.

Henrietta Arwin tillträder som direktör för Regionhälsan den 1 februari 2024

Detta är Regionhälsan

Regionhälsan omfattar verksamheter som hälso- och specialistsjukvård för barn och unga, barnmorskemottagningar och gynekologi, ungdomsmottagningar, sjukvårdsapotek och hjälpmedel, FoUUI primär och nära vård samt expertenheter, sjukvårdens larmcentral och 1177. 1900 av VGR:s medarbetare arbetar inom Regionhälsan. De finns vid 222 enheter på mer än 150 platser i hela Västra Götaland.