Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ing-Marie Wieselgren gjorde skillnad för dem som inte hörs i samhällsdebatten

Porträttbild Ing-Marie Wieselgren, SKR
Fotograf: SKR

Gemensamt uttalande från Ann-Sofi Lodin och Kaarina Sundelin, Västra Götalandsregionen:

”Med sorg och bestörtning tog vi emot beskedet att Ing-Marie Wieselgren har avlidit efter ett brutalt våldsbrott under Almedalsveckan i Visby. Vi vill uttrycka vårt djupaste deltagande med hennes familj och närmaste kollegor i denna svåra stund.

Västra Götalandsregionen har haft ett nära och framgångsrikt samarbete med Ing-Marie under många år. Det gäller inte minst inom ramen för arbetet i Nationellt programområde för psykisk hälsa, där VGR vid årsskiftet 2020/21 tog över värdskapet från SKR och Ing-Marie. Efter det har Ing-Marie, i sin roll som ansvarig för Uppdrag psykisk hälsa inom SKR, varit ständig adjungerad till programområdet i syfte att hålla ihop arbetet kring psykisk ohälsa nationellt.

Ing-Marie Wieselgren var en röst för dem som annars inte hörs i samhällsdebatten. Hon var en av hela landets starkaste krafter för psykisk hälsa och hennes arbete har betytt mycket för såväl patienter och anhöriga som medarbetare i den psykiatriska vården. Den skillnad hon gjorde för samhällets syn på psykisk ohälsa kommer att leva vidare. Det faktum att hon attackerades mitt i sitt viktiga arbete gör bara sorgen större och dådet mer ofattbart.”

Ann-Sofi Lodin, regiondirektör
Kaarina Sundelin, tf hälso- och sjukvårdsdirektör


Senast uppdaterad: 2022-07-08 14:47