Joakim Höstner blir direktör för Södra Älvsborgs Sjukhus

Publicerad:
Man. Leende. Glasögon. Blå läkarkläder. Luftig inomhusmiljö.

Joakim Höstner blir ny sjukhusdirektör för Södra Älvsborgs Sjukhus. Han tillträder den 1 december.

Regiondirektör Håkan Sandahl har utsett Joakim Höstner till ny direktör för Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS).

Joakim Höstner har haft flera chefsuppdrag på SÄS. Han också tjänstgjort som läkare där, liksom på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Norra Älvsborgs Länssjukhus och några år på Capio Lundby Sjukhus.
Redan i somras tillträdde han som tillförordnad sjukhusdirektör på SÄS, då Boubou Hallberg utsågs till sjukhusdirektör på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

– Joakim Höstners breda erfarenhet och djupa förståelse för hälso- och sjukvårdens komplexitet är viktiga tillgångar för att kunna möta de utmaningar vi står inför; till exempel en mer tillgänglig vård och en ekonomi i balans. Han har genom åren – inte minst under pandemin – visat att han är en trygg förändringsledare och det känns stabilt att han kommer att leda verksamheten när SÄS är först ut att införa Millennium nästa höst, säger Håkan Sandahl.

– Jag är glad att ha fått förtroendet att fortsätta leda sjukhuset. Nu ser jag fram emot att arbeta tillsammans med chefer och medarbetare för att utveckla välfärden för invånarna, bland annat genom att göra sjukvården mer lättillgänglig och skapa ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Detta är ett lagarbete och för att det ska fungera väl behöver vi ha bra arbetsmiljö, utbildning och utveckling. Vi behöver också samarbeta med kommuner, Regionhälsan och primärvården, säger Joakim Höstner.

Joakim Höstner tillträder sin nya befattning den 1 december 2023.