Hela fina jag & Titta Lilla

Västra Götalandsregionens gåvobok är ett exempel på språkstimulerande samverkan mellan barnhälsovård och bibliotek och ett sätt att inspirera föräldrar att läsa, berätta, leka och interagera med sina barn, och därigenom stimulera sina barns språkutveckling.

Under 2023 byter vi gåvobok. Familjen får välja mellan de nya böckerna Hela fina jag (2019) av Hanna Albrektson och Titta Lilla (2023) av Matilda Ruta. Böckerna finns på biblioteken från och med slutet av februari 2023.

Hela fina jag

Hej hej! säger jag. Men vad säger foten, magen och armarna? Hela fina jag är en lekfull bok där hela kroppen får vara med! Hanna Albrektson är en mästare på att skapa originella och roliga böcker som får de minsta läsarna att ropa IGEN! På förskolor och hemma kommer barn att läsa och röra sig tillsammans med Hela fina jag.

Titta Lilla

Häng med supergullliga bebisen Lilla under en dag. Lilla hinner både äta, leka, mysa och akta sig innan det är dags att sova. Lek med ljud och läs tillsammans med de allra yngsta i denna färgglada bok av Matilda Ruta.

Tips!

Så här kan du arbeta med Gåvoboken. Bebben på bibblan, sång- och sagostunder med kreativt skapande på Stenungsunds bibliotek. 

TILL FILMEN