Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Alla Nyheter

Har du någon gång blivit filmad mot din vilja? Har någon rört dig på ett sätt som inte känns bra? Har du blivit lurad av någon på nätet? Nytt avsnitt av Sex på arbetstid.

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen i Västra Götalandsregionen antog nyligen en strategi för sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter. Sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR) är grundläggande för alla människors välmående. Området omfattar samtliga av regionens invånare genom hela livet. Arbetet med att ta fram strategin har letts av Kunskapscentrum för sexuell hälsa, en av Regionhälsans verksamheter.

Den 1 januari blev barnkonventionen lag i Sverige. I samband med det släpper Sex på arbetstid två avsnitt om barn och barns rättigheter. Det här avsnittet handlar om barns sexuella utveckling och i nästa program #23 pratar vi om barn och sexuella övergrepp. Gäst i avsnittet är Åsa Kastbom, överläkare i psykiatri och bland annat verksam på BUP Elefanten i Linköping.

#21 Sekundär traumatisering hos behandlare

Normer kring kön och sexualitet präglar hela vårt samhälle, även hälso- och sjukvården. Att bryta mot dessa normer kan ha stor påverkan på vår hälsa och vår benägenhet att söka vård. I den här filmen beskriver vi varför det är viktigt att vi inom hälso- och sjukvården blir mer medvetna om dessa normer och hur vi kan motverka dom.

Nu kan du lyssna på ett nytt avsnitt av Sex på arbetstid som denna gång handlar om arbetsterapi.

Vi söker dig som är i slutet av dina studier. Din bakgrund är inom ett ämnesområde relevant för enhetens arbete, till exempel hälso- och sjukvård, folkhälsovetenskap eller pedagogik.

Nu kan du lyssna på ett nytt avsnitt av podden Sex på arbetstid.

Idag släpper vi ett nytt avsnitt av Sex på arbetstid som handlar om neurologiska sjukdomar och skador. Hjälp oss att sprida till andra som kan vara intresserade!

Närhälsan Kunskapscentrum för sexuell hälsa (KSH) och Göteborgsregionen (GR) avdelning för utbildning bjuder nu in till årets upplaga av Sex, unga och skolans roll på temat Normmedveten sex- och samlevnadsundervisning, hur gör vi?

Rätt till vård- ett SRHR- perspektiv. Kunskapscentrum för sexuell hälsa (KSH) anordnar en gratis halvdagsutbildning på fyra olika platser i regionen med tema ”rätt till vård ur ett migrationsperspektiv med fokus på Sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR)”.

Nytt poddavsnitt av Sex på arbetstid. De flesta har frågor och funderingar om kropp, kärlek, sex och relationer. Men alla har inte någon att prata med och ibland är informationen man får inte tillräckligt begriplig.

Inför West Pride så släpper vi ett nytt avsnitt av Sex på arbetstid som handlar om Västra Götalandsregionens hbtq-diplomering.

Nu kan du lyssna på ett nytt avsnitt av Sex på arbetstid som denna gång handlar det om unga och lust. Podcasten är tänkt som ett stöd för dig att utveckla ditt professionella bemötande i frågor som rör SRHR.

Kunskapscentrum för sexuell hälsa (KSH) bjuder in till två fortbildningstillfällen. Ett med tema ”praktisk andrologi” den 13/9 samt ett tillfälle med tema ”säkrare sex- samtalet”, 25/9.

Cellprov räddar liv, men trots det är det många som inte går när de blir kallade. Antalet som drabbas av livmoderhalscancer ökar kraftigt och 2017 upptäcktes drygt 550 nya fall. Två av tre som får livmoderhalscancer har inte tagit regelbundna cellprov. Vi behöver nå ut till de som inte kommer när de blir kallade till cellprov. Vi behöver #pratacellprov.

Nytt avsnitt av Sex på arbetstid. Gäst i avsnittet av Carina Iloson gynekolog och överläkare.

Psykiatri och sexuell hälsa. Kunskapscentrum för sexuell hälsa (KSH) bjuder in till fortbildning på temat psykiatri och sexuell hälsa tillsammans med Kunskapsstöd för psykisk hälsa (KPH) den 9/5 kl 13.00-16.00. Föreläser gör Cecilia Fredlund som kommer att prata om sex som självskada bland svenska ungdomar. Dessutom kommer en representant från processteam personlighetssyndrom och självskadebeteende för att berätta om självskadans mekanismer och behandlingsåtgärder.

Senast uppdaterad: 2019-11-12 10:10