Sex på arbetstid – en podcast för dig som jobbar inom vården

En rosa bakgrund, rosa trianglar och texten sex på arbetstid

Sex på arbetstid är, precis som det låter, en podcast om sex och sexuell hälsa och som du lyssnar på under arbetstid. Varje program har inbjudna gäster som delar med sig av kunskaper, erfarenheter och ger praktiska tips.

Podden tar upp olika teman kopplat till SRHR, så som vulvasmärta, oönskad sexualitet, läkemedels påverkan på lust och förmåga och normer kring kön och sexualitet. Programmen ger också praktiska tips på hur vi inom vården kan ställa frågor, ge behandling och hur vi kan träna på att ha med ett sexologiskt perspektiv i patientmötet.

Många vårdutbildningar saknar idag utbildningsmoment om sexualitet trots att den sexuella hälsan är en del av den allmänna hälsan. Podcasten är tänkt som ett stöd för dig att utveckla ditt professionella bemötande i frågor som rör SRHR. Sex på arbetstid är en podcast som riktar sig framförallt till vårdpersonal men kan vara minst lika relevant för patienter och andra yrkesgrupper som möter människor.

Sex på arbetstid görs av Kunskapscentrum för sexuell hälsa.

Lyssna på podden

Du kan lyssna på sex på arbetstid via mobil, läsplatta eller dator. På https://sexpaarbetstid.podbean.com/ finns alla avsnitt.