Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nyheter om patientsäkerhet

Här kan du läsa nyheter om patientsäkerhet från Västra Götalandsregionen.

Nyheter

Nu finns en ny rutin som ska följas av hela VGR som gäller för hantering av person- och journaluppgifter vid könskorrigering. Här hittar du rutinen och samtyckesblanketten.

Den 10 april 2019 ordnades en heldag om säkerhetskultur för vård- och HR-personal i VGR. Syftet var att belysa patientsäkerhet, arbetsmiljö och hur dessa är kopplade till varandra. Läs mer om dagen här och ta del av föreläsarnas presentationer.

I årets mätning, som genomfördes under vecka 10, deltog ungefär 2100 patienter inom somatisk slutenvård. Västra Götalandsregionens målvärde på <5% nåddes inte vid denna mätning.

Nu finns två uppdaterade broschyrer för dig som jobbar i vården som du kan ge till patient eller närstående. Informationen kan ges vid skada i vården och för att få veta vad patienten tycker kan bli bättre.

VGR-podden Fikapausen inspirerar och motiverar till förbättringsarbete inom patientsäkerhet och arbetsmiljö. Läs mer om arbetet och lyssna på avsnitten här.

Senast uppdaterad: 2018-12-10 13:14