Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nyheter och Regio

Viktig info för dig som använder SITHS-kort (tjänsteid-kort)

För manual

Den här informationen gäller dig som i kontakt med Tandvårdssamordning Koncernkontoret använder SITHS-kort (tjänsteid-kort). I dokumentet en finns beskrivning steg för steg samt länk till fördjupad information.

Inera är ett aktiebolag som ägs av regioner, kommuner och SKR Företag. Inera genomför ett generationsskifte där den nuvarande SITHS-lösningen ersätts med en helt nyutvecklad modern teknik. Detta innebär bland annat en ny autentiseringsteknik vilken även ger stöd för mobila enheter.

SITHS-korten kommer därför att uppgraderas till nutida krav och teknik, och ge användarna ett mer modernt gränssnitt. Bland annat kommer mobilt SITHS införas som en del av detta. De nationella förändringarna kräver att allas IT-miljöer anpassas.

Västra Götalandsregionen (VGR) vill med detta informera er som privat vårdgivare att det från årsskiftet kommer att ske förändringar gällande SITHS-kort. Förändringarna sker stegvis och kommer att innebära att ni behöver göra viss uppdatering/justering i era IT system/datorer. Se bifogad manual.

Senast uppdaterad: 2023-03-16 13:45